8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Vespa присвятила модель Primavera індонезійської тканини
Vespa присвятила модель Primavera індонезійської тканини

Vespa присвятила модель Primavera індонезійської тканини

Італійська компанія Vespa презентувала новинку під назвою Primavera Batik. Новинка народилася внаслідок зустрічі культур Сходу та Заходу.

Позачасовий дизайн Vespa Primavera ідеально поєднується з мотивами та візерунками батика, традиційної індонезійської тканини, отриманої за допомогою особливої ​​техніки, визнаної ЮНЕСКО нематеріальною культурною спадщиною людства. Найраніше свідчення мистецтва і техніки батика відносяться до 12 століття.

Батик бере свій початок на острові Ява і спочатку використовувався для прикрашання одягу місцевих аристократів, а потім поширився на весь Індонезійський архіпелаг. Сьогодні батік залишається ключовим елементом індонезійської культури. Європи батик досяг у ХІХ столітті, а його екзотично візерунки вплинули на різні стилі у моді.

/

Vespa Primavera Batik набула особливого відтінку світло-зеленого кольору Batik Green, що символізує хвилі океану. Суворі лінії нагадують форми потаємних храмів, а декор батика поєднує не менше семи різних містичних мотивів, що походять з островів Ява, Суматра та Балі. Серед тем, які відображають сім різних візерунків батика, що прикрашають Primavera Batik, — процвітання та джерела життя, сила та довголіття, повага до джерел, чарівність та харизма, лідерство та мудрість.

Новинка створена на базі версії Primavera 125 зі 124-кубовим 4-тактним двигуном. Він розвиває потужність 8,1 кВт/11 к.с., а момент, що крутить, досягає 11 Нм. Двигун працює у парі з безступеневим варіатором. Цей тандем дозволять розганяти легкий та динамічний скутер до 64 км/год, а 8-літрового бака вистачить, щоб подолати 320 км. Модель відповідає еконорм Euro 5+, а безпеку забезпечить система ABS.

Источник материала
Поделиться сюжетом