7 июля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Вибухи та пожежі: експерт розповів, як безпечно використовувати зарядні станції
Вибухи та пожежі: експерт розповів, як безпечно використовувати зарядні станції

Вибухи та пожежі: експерт розповів, як безпечно використовувати зарядні станції

Вибухи та пожежі: експерт розповів, як безпечно використовувати зарядні станції

Через спеку та відключення світла небезпека зросла.

Через ракетні удари Росії по енергетичній інфраструктурі українці живуть в умовах постійних відключень світла. Часто вони використовують зарядні станції та генератори, щоб компенсувати відсутність електроенергії. Останнім часом почастішали випадки, коли вони вибухають та горять.

Бренд-менеджер компанії з продажу зарядних станцій Сергій Сілін розповів виданню «Главком», чому такі ситуації трапляються та як їх уникнути.

«Зараз на вулиці більше ніж 30 градусів тепла, і акумуляторні батареї просто не справляються з охолодженням. Коли починається потужна робота станції, дуже сильно підвищується її температура. Якщо системи охолодження нема, це може призвести до і вибуху. Так само і при споживанні – якщо підключити до станції бойлер на 40 хвилин, без охолодження вона буде перегріватись. Тому, на жаль, і трапляються такі випадки, як у Києві», – розповів експерт.

Також Сергій Селін пояснив, яких заходів безпеки потрібно дотримуватися при користуваннями зарядними станціями. 

Він наголосив, що першочергове і найголовніше правило – зарядні станції мають бути сертифіковані в Україні та куплені у офіційного представника або офіційної компанії.

«Якщо ми говоримо про останні випадки з вибухами, то їх спричиняли винахідники – «кулібіни», які до літій-іонних акумуляторів під'єднували несертифіковані китайські інвертори або переробляли автомобільні акумулятори. Наприклад, елементи акумуляторів з електромобілів Tesla, Nissan Leaf, Renault та інших. В основному, це автомобілі, що вже потрапляли в аварію або були пошкоджені і продані в Україну. Уявіть собі: вони вже зазнали деформації, а їх розбирають і перепаковують – і це буде стояти в вашій оселі, біля ваших дітей», – додав експерт.

За його словами, акумулятори, які призначені для живлення автомобілів, не варто використовувати для заживлення домашніх електроприладів.

Нагадаємо, генеральний директор Yasno Сергій Коваленко пояснив, чому світлофори вимикаються під час відключення світла. За словами гендиректора компанії, вимикають не об'єкти, а лінії.

Источник материала
Поделиться сюжетом