8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ворог продовжує наступати на десяти напрямках: у Генштабі назвали найгарячіші з них
Ворог продовжує наступати на десяти напрямках: у Генштабі назвали найгарячіші з них

Ворог продовжує наступати на десяти напрямках: у Генштабі назвали найгарячіші з них

Російські війська в п'ятницю, 5 липня, наростили темпи наступу на Лиманському й Покровському напрямках. Станом на 16:00 за добу на всій лінії фронту в Україні відбулося 84 бойових зіткнення.

Генеральний штаб Збройних сил поділився останніми новинами в оперативному зведенні. "Українські захисники впевнено стримують натиск російських окупаційних військ і завдають ворогу значних втрат", – запевнила пресслужба.

Харківщина цього дня знову була під постійними ворожими бомбардуваннями. З боку російських міст Бєлгород і Шебєкіно терористи завдали п'ять авіаударів (із застосуванням дев'яти КАБів). Цілилися в райони українських населених пунктів Вовчанськ, Глибоке та Руська Лозова.

Наші Герої відбили два штурми поблизу села Глибоке на Харківському напрямку. Без втрат позицій. Ще два зіткнення на 16:00 тривали.

На Куп'янському напрямку противник двічі без успіху штурмував у районі Синьківки. Авіація окупантів двічі била некерованими авіаракетами поблизу Степової Новоселівки – сумарно випущено два десятки НАРів. Окрім того, дві керовані авіабомби РФ скинула біля Курилівки.

На Лиманському напрямку зафіксовано 17 атак поблизу Невського, Макіївки, Греківки, Тернів і в Серебрянському лісі. 11 зіткнень завершилися без успіху для противника, ще шість тривали. Загарбники найбільш активні в районі Тернів – там відбулось понад третину всіх бойових зіткнень.

Доповнюється...

Источник материала
Поделиться сюжетом