8 июля, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Загроза захоплення Торецька: експерт розповів, що потрібно ЗСУ, щоб зупинити наступ на місто
Загроза захоплення Торецька: експерт розповів, що потрібно ЗСУ, щоб зупинити наступ на місто

Загроза захоплення Торецька: експерт розповів, що потрібно ЗСУ, щоб зупинити наступ на місто

В останні дні російським військам вдалося просунутися на фронті у напрямку Часового Яру, що створило нові погрози біля Торецька, на даний момент напрямки є одними з найгарячіших і найскладніших.

Полковник запасу Збройних сил України та військовий експерт Олег Жданов зазначив, що російські війська періодично заходять і виходять до каналу біля міста, що залежить від кількості боєприпасів, які отримують ВСУ.

"Такий процес триватиме, доки українська армія не почне серйозних контрнаступальних дій на цьому напрямі. Але на даний момент справді серйозної загрози по Торецьку немає. Ворог намагається рухатися, щоб прикрити свої війська, що штурмують район Очеретино", - розповідає експерт.

Він нагадав, що гарнізон ЗСУ у Часовому Ярі утримує близько 50-60 кілометрів фронту, і ворог прагне витіснити його, щоб убезпечити свої війська в Очеретино, Кліщеївці та Андріївці.

Військовий аналітик наголосив, що Україна протистоїть плану ворога виключно військовими засобами, використовуючи системи протиповітряної оборони.

"Вони продовжують план виходу на кордони області, тепер вони хочуть виконати одне важливе завдання: перерізати трасу Покровськ – Костянтинівка. Ця дорога є основним маршрутом постачання українських військ, забезпечуючи їх на чотирьох ключових напрямках: Покровському, Краматорському, Курахівському та Торецькому" - розповів експерт.

Останні новини України:

Контрнаступ ЗСУ: експерт розповів про ситуацію на Харківщині.

Як довго триватиме війна в Україні: два основні сценарії

Експерт попередив усю Європу: перемога Трампа буде небезпечним сигналом.

Теги по теме
Украина Вооруженные силы Украины
Источник материала
Поделиться сюжетом