На Торецьк навала найбільша, – боєць ЗСУ пояснив мету росіян
На Торецьк навала найбільша, – боєць ЗСУ пояснив мету росіян

На Торецьк навала найбільша, – боєць ЗСУ пояснив мету росіян

Боєць ЗСУ Євген Ієвлєв розповів 24 Каналу, що чи не найжорстокішими були бої за Бахмут та Авдіївку. Проте зараз ворог кидає значні сили на захопленні міста Торецьк.

Чого хоче досягти Росія на Донеччині

"Хлопці з нашого підрозділу проходили Вугледар, Степове, Авдіївку, і скажу вам, що зараз найбільша навала з усіх боків саме на нашому напрямку", – сказав боєць ЗСУ.

Він додав, що це не найбільше боєзіткнення за час війни, але напрямок очевидно є пріоритетним для окупантів. Тут вони розвивають найактивніші бойові дії.

Росіяни не змогли піти на цьому напрямку в лобову атаку, бо Збройні Сили утримують позиції ще з 2014 року. Лінія оборони досить міцно побудована та добре тримається.

Ситуація в районі Торецька: дивіться на карті

Ворог, розуміючи наскільки складно буде рухатися прямо на нас, мав тактичний план з Очеретиного дійти до траси Костянтинівка – Покровськ, пробивати Часів Яр, змикати кільце та брати в оточення наше угруповання військ,
– розповів Євген Ієвлєв.

Попри такі плани понад місяць окупантам не вдається просунутися. І в напрямку на Часів Яр, і в напрямку на Покровськ росіянам дають гідну відсіч. Суттєвого успіху вони не мають, тому у них залишилася єдина тактика – промацувати фронт і сподіватися, що в якомусь місці він обвалиться.

"Росіяни "намацали" таке місто (Торецьк – 24 Канал) й ми маємо певну проблему. Було промацування боєм, вони побачили, що знайшли слабке місце, куди можна "вбити кілки". Ось вони їх і вбили", – наголосив боєць ЗСУ.

Теги по теме
Война на Донбассе Донецкая область
Источник материала
loader
loader