ХАМАС погодився на переговори про звільнення ізраїльських заручників - Reuters
ХАМАС погодився на переговори про звільнення ізраїльських заручників - Reuters

ХАМАС погодився на переговори про звільнення ізраїльських заручників - Reuters

Угруповання ХАМАС прийняло пропозицію США розпочати переговори про звільнення ізраїльських заручників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters з посиланням на джерела.

"ХАМАСприйняв пропозицію США почати переговори про звільнення ізраїльських заручників, включаючи солдатів та чоловіків, через 16 днів після першого етапу угоди, спрямованої на припинення війни у секторі Гази", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ХАМАС відмовився від вимоги, щоб Ізраїль перед підписанням угоди взяв на себе зобов'язання щодо сталого припинення вогню.

Палестинський посадовець, близький до групи міжнародних посередників, розповів, що ця пропозиція може призвести до рамкової угоди, якщо її буде прийнято Ізраїлем.

Джерело в ізраїльській переговорній групі стверджує, що тепер з'явився реальний шанс досягти домовленості.

Це різко контрастує з минулими заявами Ізраїлю про неприйнятність умов, які висуває ХАМАС, йдеться в повідомленні.

Канцелярія прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу підтвердила, що переговори продовжаться наступного тижня, але наголосила, що розбіжності між сторонами все ще залишаються.

Нова пропозиція передбачає, що посередники гарантуватимуть тимчасове припинення вогню, доправлення допомоги та виведення ізраїльських військ на час непрямих перемовин щодо реалізації другої фази угоди, повідомило джерело у ХАМАСі.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 10 червня підконтрольне ХАМАСу міністерство охорони здоров'я Гази заявляло про понад 37 тисяч загиблих палестинців в анклаві з початку бойових дій.

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників. Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото: picture alliance / ZUMAPRESS.com 

Теги по теме
США Израиль
Источник материала
loader
loader