Новий прем'єр Британії закликав Нетаньягу до припинення вогню
Новий прем'єр Британії закликав Нетаньягу до припинення вогню

Новий прем'єр Британії закликав Нетаньягу до припинення вогню

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер сьогодні поспілкувався з главою уряду Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та президентом Палестини Махмудом Аббасом та закликав до припинення вогню в секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News.

Стармер сказав Аббасу, що визнання Палестиничастиною мирного процесу є «незаперечним правом палестинців».

У розмові з Нетаньягу Стармер пообіцяв продовжувати «життєво важливу співпрацю» Великої Британії з Ізраїлем проти «злочинних загроз».

Він також «висловив чітку та термінову необхідність припинення вогню» в секторі Гази, «повернення заручників та негайного збільшення обсягу гуманітарної допомоги, що надходить до цивільного населення».

Прем'єр-міністр Британії додав, що «також важливо забезпечити наявність довготермінових умов для рішення про створення двох держав, включаючи забезпечення палестинської влади фінансовими засобами для ефективної роботи».

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня у Великій Британії відбулися позачергові парламентські вибори, на яких виграла Лейбористська партія. Британський прем’єр-міністр Ріші Сунак визнав програш своєї Консервативної партії на позачергових парламентських виборах. Новим прем’єр-міністром країни став лідер цієї партії Кір Стармер.

Король Великої Британії Чарльз III призначив лідера британської Лейбористської партії Кіра Стармера прем’єр-міністром Сполученого Королівства і доручив йому сформувати новий уряд. Стармер вже висловив підтримку Україні та заявив, що чекає скорої зустрічі з Президентом Володимиром Зеленським.

Фото: Getty Images

Теги по теме
Израиль
Источник материала
loader
loader