Орбан прагне переключити увагу Заходу з допомоги Україні на «мирні» переговори - ISW
Орбан прагне переключити увагу Заходу з допомоги Україні на «мирні» переговори - ISW

Орбан прагне переключити увагу Заходу з допомоги Україні на «мирні» переговори - ISW

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прагне переключити увагу Заходу на можливі мирні переговори як частину своїх загальних зусиль, спрямованих на підрив європейської підтримки України.

Як передає Укрінформ про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Орбан продовжує позиціонувати себе як потенційного посередника для припинення війни в Україні попри те, що глава Кремля Володимир Путін відкидає посередництво або серйозні перемовини.

Аналітики звертають увагу, що угорський прем’єр 5 липня опублікував у виданні Newsweek статтю, в якій звинуватив НАТОу виборі конфлікту замість миру.

«Зусилля Орбана із просування переговорів, ймовірно, є частиною його зусиль, спрямованих на переключення європейської уваги на ведення дискусій про мирні переговори і відволікання від обговорення військової підтримки України», – вважають експерти ISW.

Як йдеться у зведенні, Орбан послідовно виступав проти і підривав зусилля Євросоюзуіз надання військової допомоги Україні. Зміщення фокуса уваги Європи із військової допомоги сприяє досягненню цієї ширшої мети тепер, коли Угорщина взяла на себе головування в Раді ЄС, додали в ISW.

«Здатність України продовжувати власний мирний процес залежить від її здатності звільнити важливу в оперативному плані територію», – зазначили аналітики, додавши, що Україна не може здійснити успішні контрнаступальні дії на підтримку цієї мети без військової допомоги Заходу у короткостроковій та середньостроковій перспективі.

Як повідомляв Укрінформ, Орбан відвідав 5 липня Москву, де зустрівся з Путіним.

Фото: Getty Images

Теги по теме
война помощь
Источник материала
loader
loader