Що очікувати Україні від саміту лідерів НАТО
Що очікувати Україні від саміту лідерів НАТО

Що очікувати Україні від саміту лідерів НАТО

Зустріч лідерів НАТО у Вашингтоні стає ключовою подією для обговорення майбутньої політики Альянсу щодо підтримки України в контексті її військового конфлікту з Росією та можливості щодо членства в НАТО. Цей саміт буде мати важливе значення для визначення майбутнього курсу та стратегій Альянсу.

Хоча й очікується, що лідери НАТО на саміті у Вашингтоні запевнять Україну у своїй незмінній підтримці, вони, скоріш за все, не будуть чітко позначати можливість майбутнього членства України в Альянсі, пише Euractiv.

Офіційна лінія НАТО досі була така, що Україна приєднається до західного військового альянсу “одного разу” після закінчення війни. Плюс, Україна має виконати дві умови: демократичні реформи та внесок у безпеку.

Видання пише, що українські офіційні особи приватно визнають, що не очікують на запрошення вступити до НАТО на цьому саміті або в найближчому майбутньому, але Київ розраховував “щонайменше” на більш жорсткі формулювання у Вашингтоні.

Після попереднього саміту у Вільнюсі НАТО намагається знайти баланс між визнанням прогресу України в реформах і модернізації збройних сил для членства і “зниженням очікувань Києва” з приводу швидкого приєднання до Альянсу.

Теги по теме
Коррупция Вашингтон
Источник материала
loader
loader