Україна отримає від Нідерландів мобільну криміналістичну лабораторію
Україна отримає від Нідерландів мобільну криміналістичну лабораторію

Україна отримає від Нідерландів мобільну криміналістичну лабораторію

Уряд Нідерландів передасть Україні мобільну криміналістичну лабораторію для розслідування воєнних злочинів Росії, скоєних в України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Офіс генерального прокурора.

Як зазначається, генеральний прокурор Андрій Костін разом із міністром закордонних справ Королівства Нідерландів Каспаром Вельдкампом оглянули Одеський Спасо-Преображенський кафедральний собор, який був пошкоджений внаслідок російського обстрілу.

Костін висловив вдячність Нідерландам за підтримку в боротьбі за справедливість та за лідерство в Робочій групі з імплементації пункту 7 української Формули миру - «Відновлення справедливості». Також саме за ініціативи Нідерландів була створена «Діалогова група» - Dialogue Group on Accountability for Ukraine.

Генеральний прокурор також подякував уряду Нідерландів за рішення передати Україні мобільну криміналістичну лабораторію.

«Це сучасне обладнання та навчання для експертів-криміналістів дуже допоможуть у нашій роботі з розслідування понад 130 000 воєнних злочинів, скоєних Росією на українській землі, та забезпечення покарання їх винуватців», - резюмував Костін.

Як повідомляв Укрінформ, українська прокуратура та прокуратура Королівства Нідерланди співпрацюватимуть у сфері фіксації воєнних злочинів Росії, скоєних в Україні.

Теги по теме
Нидерланды
Источник материала
loader
loader