Майбутній мільярдер вирішив роздати співробітникам своєї компанії $653 млн
Майбутній мільярдер вирішив роздати співробітникам своєї компанії $653 млн

Майбутній мільярдер вирішив роздати співробітникам своєї компанії $653 млн

Британець Марк О'Хара вирішив роздати співробітникам своєї компанії Preqin 510 млн фунтів стерлінгів ($653 млн за поточним курсом) після її продажу, повідомив журнал Fortune.

65-річний О'Хара заснував Preqin в 2002 році, компанія спеціалізується на збиранні та аналізі фінансових даних та ринків альтернативних інвестицій. Вона висвітлює роботу 190 тис. фондів, 60 тис. фондових менеджерів та 30 тис. інвесторів. Компанія має 200 тис. клієнтів, включаючи страхові компанії, пенсійні фонди, банки. Дохід компанії у 2024 році очікується у 190 мільйонів фунтів стерлінгів. На початку липня Preqin придбала одна із найбільших інвестиційних компаній у світі американська BlackRock. Сума операції склала $3,2 млрд. На покупку також претендували Bloomberg та S&P.

В останні три роки щорічний прибуток Preqin зростав приблизно на 20%. BlackRock має намір доповнити роботу свого технологічного підрозділу Aladdin інструментарієм Preqin.

Preqin – одна з кількох приватних компаній з обробки даних, які останніми роками отримали високі оцінки ринку. Наприклад, її конкурента PitchBook компанія Morningstar придбала за $225 млн.

Коли угода закриється, бізнесмен і його дружина Лінді О'Хара увійдуть до 100 найбагатших людей Великої Британії. Їхня частка в компанії становить 80%. Після продажу подружжя має намір отримати $2,6 млрд, а решту $653 млн розділити між керівництвом і близько 1,5 тис. співробітників Preqin. Сам О'Хара приєднається до BlackRock як віцепрезидент.

Вважається, що після операції з Preqin він стане багатшим за співзасновника і генерального директора BlackRock Ларрі Фінка, чий статок оцінюється в $1,7 млрд.

Продаж Preqin став другою великою угодою О'Хара після того, як у 1998 році він отримав від Reuters 2,5 млн фунтів за свою фінансову інформаційну платформу Citywatch.

Марк О'Хара відомий не лише як бізнесмен, а й як приватний пілот, який працює неповний робочий день. 1999 року він вижив в авіакатастрофі на семимісному літаку Piper Seneca.

Лінді О'Хара, колишній дизайнер інтер'єрів, відремонтувала у 2019 році театр Thorington Theatre, 350-місцевий відкритий майданчик-амфітеатр у лісі поряд з їхнім будинком у Саффолку. Пара взяла кредит у розмірі 2,3 млн. фунтів стерлінгів у 2019 році на ремонт свого будинку.

Минулого року в інтерв'ю Лінді сказала, що вони сподіваються, що одного разу зможуть прийняти у себе на майданчику постановку «Сон літньої ночі» Королівської шекспірівської трупи (Royal Shakespeare Company, RSC), а також місцеву музичну суперзірку Еда Ширана.

Источник материала
loader
loader