Підвіска сошників TriForce: сівба навіть по глибоким коліям — не проблема
Підвіска сошників TriForce: сівба навіть по глибоким коліям — не проблема

Підвіска сошників TriForce: сівба навіть по глибоким коліям — не проблема

Дотримання точної глибини висіву є досить серйозною проблемою для більшості багатоопераційних посівних комплексів. Насамперед це виникає через глибину колій від коліс трактора, яка завжди більша глибини обробітку ґрунтообробним блоком.

І саме це перешкоджає якісній підготовці поля і сівбі. Звісно, глибину обробітку легко можна збільшити, але в такому випадку всі канони передпосівного обробітку, які стверджують, що його глибина не повинна бути більшою за глибину висіву, зводяться нанівець. Тому наявність потужної батареї ґрунтообробних знарядь у передній частині багатоопераційного посівного комлексу здебільшого не вирішує цю проблему.

Підвіска сошників TriForce: сівба навіть по глибоким коліям — не проблема - Фото 1

Ще одним негативом багатоопераційників є кріплення їхніх сошників до рами агрегату. Найпоширенішим способом є кріплення за допомогою гумових амортизаторів, що значно спрощує конструкцію та забезпечує її надійність. Та разом із тим, хід висівних сошників за такої схеми доволі обмежений і можливість копіювання поверхні поля мінімальна, через що насіння висівається або надто глибоко, або надто мілко.

Конструкторам Väderstad вдалося вирішити цю проблему. Унікальна сошникова підвіска ТriForce, яку використовують на посівних комплексах Spirit, має лише три гумові амортизатори та балку кріплення сошників трикутного перетину. За рахунок цього сошники мають удвічі більшу амплітуду вертикального переміщення ніж у традиційної підвіски з чотирма гумовими амортизаторами та балкою кріплення квадратного перетину.

Підвіска сошників TriForce: сівба навіть по глибоким коліям — не проблема - Фото 2

Тож можна бути впевненим, що глибину сівби буде ідеально дотримано навіть на нерівних ділянках поля та залишених коліях від коліс трактора.


Перегляди: 0
Источник материала
loader
loader