Президент Естонії закликав країни НАТО збільшити витрати на оборону
Президент Естонії закликав країни НАТО збільшити витрати на оборону

Президент Естонії закликав країни НАТО збільшити витрати на оборону

Таллінн планує виділяти на допомогу Україні щонайменше 0,25% свого ВВП. Там вважають, що єдина стратегія проти агресії РФ – максимальна підтримка України.

Країнам НАТО варто розглянути збільшення мінімального порогу витрат на оборону, який зараз складає 2% ВВП та якого досягли ще не всі союзники. Про це у неділю, 7 липня, заявив президент Естонії Алар Каріс, передає .

Він його думку, у наступному десятилітті Росія буде ще більш ворожою. Тому союзникам варто обговорити підвищення витрат на оборону до 2,5-3% ВВП, оскільки існуючих 2% може бути недостатньо. Також необхідно приділити увагу підсиленню протиповітряної оборони країн-членів Альянсу.

Каріс додав, що головними темами саміту НАТО у Вашингтоні стануть повна, довгострокова та ефективна підтримка України, а також посилення готовності протистояти загрозі з боку Росії.

“Альянс має надіслати чіткий сигнал, що НАТО буде підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Членство України не підлягає обговоренню, процес є незворотнім”, – підкреслив президент.

Він зазначив, що “нав’язаний мир” буде лише тимчасовим, а Росію слід притягнути до відповідальності за її злочини. Також президент розповів, що Естонія планує виділяти на допомогу Україні щонайменше 0,25% свого ВВП.

“Якщо територіальна цілісність і суверенітет України не будуть поважатися, це призведе до нових і більших воєн у майбутньому. Росія та інші агресори тільки заохочуватимуться до нових нападів. Саме тому єдина стратегія, яка зараз працює, – це максимально підтримувати Україну. НАТО вдалося успішно подолати колишні вагання щодо військової допомоги Україні”, – сказав Каріс.

Він також наголосив, що для подальшої допомоги не повинно бути жодних обмежень.

Раніше повідомлялося, що Естонія передала Україні ЗРК Mistral, вони вже доставлені в країну.

Наближення саміту: що НАТО може запропонувати Україні



Теги по теме
Эстония
Источник материала
loader
loader