РФ буде захищатися від БПЛА повітряними кулями – ЗМІ
РФ буде захищатися від БПЛА повітряними кулями – ЗМІ

РФ буде захищатися від БПЛА повітряними кулями – ЗМІ

Повітряні кулі будуть тримати сітку, яка має зупинити українські безпілотники, що атакують ключові цілі всередині Росії.

Росія, за прикладом Першою та Другої світових війн, планує створити мережу загороджувальних повітряних куль для захисту від атак українських БПЛА, пише .

Видання зазначає, що у російській аерокосмічній фірмі First Airship кажуть, що вже почали тестувати повітряні кулі, здатні утримувати сітку. За сподіванням розробників, сітка забезпечить захист від ударів БПЛА дальньої дії, які сильно пошкодили енергетичну інфраструктуру та інші ключові цілі всередині Росії. Повітряні кулі призначені для запуску з ангарів, швидкого підйому в ряд, а потім скидання сітки заввишки 250 метрів, щоб утворити захисний кордон.

“Наша основна діяльність – це будівництво вантажних дирижаблів, але сьогодні, спираючись на досвід наших предків, ми створили систему захисту Бар’єр”, – розповіла Поліна Альбек, генеральний директор First Airship.

За її словами, повітряні кулі вже пройшли випробування і що її компанія отримала замовлення. Кожна повітряна куля може плавати на висоті до 300 метрів над землею та має максимальне навантаження 30 кг, достатнє для перенесення легкої сітки, яка висить прямо над землею. Повітряні кулі також можуть бути оснащені радаром, засобами радіоелектронних перешкод і відеокамерами, які забезпечують огляд на 360 градусів із радіусом дії до семи миль.

“Ці можливості забезпечують значне вертикальне покриття, створюючи ефективний бар’єр проти низьколітаючих дронів, які загрожують чутливим місцям. Дрони не бачать сітку, вона занадто тонка для них”, – наголосила Альбек.

Нагадаємо, 6 липня у Краснодарському краї РФ заявили, що безпілотники атакували три райони, внаслідок чого пошкоджена вежа стільникового зв’язку і сталися загоряння резервуарів на двох нафтобазах.

А вночі 7 липня у Воронезької області РФ внаслідок атаки безпілотників виникла пожежа на складі з вибухонебезпечними об’єктами. 



Теги по теме
Россия
Источник материала
loader
loader