Президент Південної Кореї встановив умову для постачання зброї Україні
Президент Південної Кореї встановив умову для постачання зброї Україні

Президент Південної Кореї встановив умову для постачання зброї Україні

Сеул прийме рішення щодо надання підтримки Україні зброєю, враховуючи новий військовий пакт між Москвою та Пхеньяном, повідомив президент Південної Кореї Юн Сок Йоль.

Запитаний про можливість постачання зброї Україні, Юн сказав, що Південна Корея уважно стежитиме за рівнем і спрямованістю військової співпраці між Росією та Північною Кореєю. Це включатиме області такі, як торгівля зброєю, передача військових технологій і допомога стратегічними матеріалами, додав він.

Юн зазначив, що планує обговорити з лідерами НАТО загрозу, яку становить Північна Корея для Європи, і підсилити військові зв’язки з Росією, попереджаючи, що Москві доведеться вибирати між двома Кореями в залежності від її інтересів.

“Військова співпраця між Росією та Північною Кореєю є великою загрозою для миру і безпеки на Корейському півострові та в Європі”, – сказав Юн.

Стосунки між Південною Кореєю та Росією погіршилися після того, як Москва отримала від Пхеньяну балістичні ракети та артилерію для війни проти України. Південна Корея висловила протест після візиту Путіна до Пхеньяну у червні та підписання договору про взаємну оборону з Кім Чен Іном.

Юн, перший південнокорейський лідер, який взяв участь у саміті НАТО в 2022 році, збирається відвідати Вашингтон для третьої участі в подібній зустрічі. Разом з Австралією, Японією та Новою Зеландією Південна Корея є частиною четвірки азіатсько-тихоокеанських партнерів, що приєднаються до переговорів 10-11 липня.

Юн настоює на зміцненні зв’язків у сфері безпеки з Європою та іншими союзниками США для стримування ядерної та ракетної загрози від Північної Кореї.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader