Стефанчук сподівається, що Іспанія передасть Україні систему Patriot
Стефанчук сподівається, що Іспанія передасть Україні систему Patriot

Стефанчук сподівається, що Іспанія передасть Україні систему Patriot

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розраховує, що Іспанія позитивно вирішить питання щодо передачі Україні комплексу Patriot.

Про це він повідомив у Фейсбуці за підсумком зустрічі з головою Конгресу депутатів Іспанії Франсіною Арменґоль, передає Укрінформ.

«Важливе надання Україні додаткових систем ППО. Розраховую, що Іспанія позитивно розгляне питання щодо передачі нам одного комплексу Patriot. Також розраховую, що голос Парламенту Іспанії гучно звучатиме у питанні підтримки членства України в НАТО», – зазначив Стефанчук.

За його словами, Україна цінує усі кроки, що дозволяють посилювати оборонні спроможності ЗСУ, зокрема — нещодавнє рішення про постачання ракет для системи Patriot.

Стефанчук сподівається, що Іспанія передасть Україні систему Patriot - Фото 1

Голова ВР також поінформував Франсіну Арменґоль про наслідки російських ударів по містах України 8 липня.

Як повідомлялося, у червні цього року Іспанія передала Україні другу партію зенітних ракет до систем протиповітряної оборони Patriot. Постачання також включає другу партію бойових танків Leopard, різні типи боєприпасів, зокрема, 155-мм снаряди, системи боротьби з безпілотниками, оптико-електронного спостереження та стеження, а також дистанційні засоби озброєння.

Теги по теме
Оружие Испания
Источник материала
loader
loader