ДПСУ повідомила, де найбільше фіксується нелегальних спроб перетину кордону
ДПСУ повідомила, де найбільше фіксується нелегальних спроб перетину кордону

ДПСУ повідомила, де найбільше фіксується нелегальних спроб перетину кордону


Більшість спроб незаконного перетину відбувається на сухопутній ділянці, а не на Тисі, пояснив Андрій Демченко.

Прикордонники щодня затримують порушників уздовж у всього кордону, але найбільше – на кордоні з Молдовою та Румунією. Про це розказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі марафону Єдині новини.

“Щодня прикордонники продовжують затримувати порушників по всій протяжності кордону, але найбільше – на кордоні з Молдовою та Румунією”, – розповів він.

До кордону по річці Тиса у суспільства прикута велика увага, але більшість спроб незаконного перетину відбувається на сухопутній ділянці.

За його словами, не припиняються спроби нелегального перетину кордону й на пунктах пропуску, де порушники використовують підробні документи, або ховаються у конструктивних особливостях транспортних засобів.

За даними ДПСУ, протягом минулого тижня пасажиропотік на західному кордоні України з ЄС та Молдовою зріс на 5% та становив 708 тисяч осіб та 131 тисячу авто. Оформлено 578 вантажівок з гуманітарною допомогою

При цьому за минулу добу, 7 липня, західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 108 тисяч осіб та 18 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 52 тисячі осіб. 31 тисяча з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

До України за минулу добу прослідували 56 тисяч осіб, 48 тисяч з них – громадяни України. Крім того, за добу було оформлено 107 вантажівок з гуманітарною допомогою.



Теги по теме
граница
Источник материала
loader
loader