У Києві відбудеться XVI Всеукраїнський кінофестиваль «Дніпро-cinema»
У Києві відбудеться XVI Всеукраїнський кінофестиваль «Дніпро-cinema»

У Києві відбудеться XVI Всеукраїнський кінофестиваль «Дніпро-cinema»

На цьогорічний фестиваль подано 82 творчі екранні роботи

У Києві 8-10 липня можна буде переглянути фільми конкурсної програми Всеукраїнського фестивалю екранних мистецтв «Дніпро-cinema» в культовому місці – Синій залі Будинку кіно в Києві (8-9.07 з 10:00, 10.07 з 15:00), вхід вільний. Про це повідомляє Національна спілка кінематографістів, під егідою якої та її осередку з Дніпра, проводиться фестиваль.

Як зазначають організатори, на цьогорічний фестиваль подано 82 творчі екранні роботи у таких номінаціях, як «Ігрове кіно», «Документальне кіно», «Телевізійні роботи», «Студентські роботи», «Анімація», «Дитячо-юнацька творчість».

«Ви зможете побачити творчий доробок кінематографістів Києва та Одеси, Черкас та Запоріжжя, Полтави та Херсона, Луцька та Львова, Харкова та Чернівців, Житомира та Дніпра, Івано-Франківська та Вугледару. У фестивалі візьмуть участь 14 представників з територіальних осередків НСКУ», - йдеться у повідомленні організаторів.


На фестивалі шанувальники українського кіно побачать останні надихаючі фільми про захисників України. З-поміж них – титулований двомовний фільм «Остання зйомка» (Last Shooting), присвячений кінематографістам і медійникам, понад 100 з яких загинули на війні, зникли безвісти під час бойових дій. Стрічка нещодавно визнана «Найкращим некомерційним професійним фільмом» на МКФ «Кінокімерія» і здобула престижну нагороду Mobile Journalism Awards (ФРН/США).

Фестиваль «Дніпро-cinema» заснований 2004 року з ініціативи Дніпропетровського осередку НСКУ. З 2006 року носить ім'я одного із фундаторів українського кіно, оператора і режисера Данила Сахненка. З 2011 року фестиваль став міжнародним (роботи із 12 країн). У 2021 році з нагоди 30-річчя Незалежності фестиваль відбувся онлайн (52 фільми від 10 структурних територіальних підрозділів НСКУ).

Читайте також: 

  • Стали відомі номінанти фестивалю інді-ігор Indie Cup Europe
  • Зберегти український фольклор та національну ідентичність. В Києві відбувся етнофестиваль «Країна Мрій

Фото: Національна спілка кінематографістів

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Кино Днепр украинское кино кинопроизводство
Источник материала
loader
loader