Українські війська показали модернізований БТР-7 з модулем БМ-7 "Парус"
Українські війська показали модернізований БТР-7 з модулем БМ-7 "Парус"

Українські війська показали модернізований БТР-7 з модулем БМ-7 "Парус"

Бойовий модуль оснащений, зокрема, автоматичною гарматою ЗТМ-1, призначеною для боротьби з броньованою технікою, знищення живої сили і повітряних цілей, що летять низько.

Українські війська продемонстрували бронетранспортери БТР-7, з новим бойовим модулем БМ-7 "Парус". Нову вежу обладнано 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1 і сучасними оптико-електронними системами. Про це 8 липня повідомили оглядачі Army Recognition.

За словами експертів, ця модифікація значно підвищує вогневу міць порівняно з оригінальними конфігураціями башт, які були оснащені 14,5-мм кулеметом КПВТ.

Гармати ЗТМ-1, встановлені на башті БМ-7 "Парус", призначені для боротьби з легкоброньованою технікою, знищення живої сили і повітряних цілей, що летять низько.

Гармата дозволяє вести одиночний і автоматичний вогонь за допомогою електроспуску. Вона має селективне стрічкове боєживлення з двох патронних ящиків, що споряджаються бронебійними і осколково-фугасними снарядами. Боєзапас гармат становить до 500 снарядів, а скорострільність досягає 300 пострілів за хвилину.

dd03ecd3-efe5857c96d2b0dd71ab8a18dd847625.webp (46 KB)

Оновлена система башти дає змогу встановити дві протитанкові керовані ракети (ПТКР), також підвищуючи бойову ефективність машини.

"Інтеграція цих передових башт є частиною поточних зусиль із модернізації та зміцнення українських бронетанкових сил в умовах регіональної напруженості, що зберігається", — зазначили оглядачі.

Порівняно з попередниками машина отримала значні вдосконалення, включно з посиленим бронезахистом, підвищеною вогневою міццю і модернізованим обладнанням. БТР-7 оснащений потужним дизельним двигуном, який забезпечує кращу мобільність і швидкість порівняно з БТР-70.

Бронемашини, які наразі перебувають на озброєнні Російського добровольчого корпусу (РДК), демонструють потенціал модернізації для подовження терміну служби та підвищення ефективності наявних військових засобів. Така стратегія, підсумували експерти, дає змогу не тільки оптимізувати витрати на оборону, а й забезпечити збройні сили конкурентоспроможною і боєздатною зброєю.

Источник материала
loader
loader