В Ірані перекинувся новітній фрегат Sahand
В Ірані перекинувся новітній фрегат Sahand

В Ірані перекинувся новітній фрегат Sahand

Фрегат ВМС Ірану IRIS Sahand перекинувся і затонув у порту свого базування Бандар-Аббас. Кораблю 12 років, і він є одним із найсучасніших надводних бойових кораблів ВМС Ірану.

Про це 7 липня повідомляє Naval News.

Повідомлення про затоплення фрегата з'явилося в місцевих ЗМІ 7 липня 2024 року. На фото видно, що корабель перекинувся на лівий борт, ніс розташований вище корми. Над водою видно тільки бічні частини корпусу і купол гідролокатора.

Спочатку повідомлялося, що це сталося через "технічну несправність" під час ремонту. Однак остаточна версія поки що невідома. Найімовірніші погане технічне обслуговування або аварія на стоянці, але на цьому етапі не можна відкидати і саботаж.

Іранські фрегати активно діють у Червоному морі, де їх підозрюють у наданні допомоги хуситам, які атакують торгові судна. Часом там перебував і Sahand.

Sahand - один з останніх іранських фрегатів, створених на основі британської моделі Vosper Mark 5. Новіші кораблі класу Moudge, включно з Sahand, є ітераційними удосконаленнями з альтернативними варіантами озброєння.

Sahand має характерні похилі борти, які мають більш сучасний вигляд і можуть бути спробою зменшити його радіолокаційну помітність.

З моменту побудови корабель був модернізований і оснащений новим радаром AESA, 4-8 зенітними ракетами середньої дальності і вдвічі більшою кількістю протикорабельних ракет. Це могло призвести до підвищення центру ваги.

Фото: navalnews.com

Источник материала
loader
loader