Засновник Revolut Нік Сторонський продасть частину своїх акцій на суму $500 млн
Засновник Revolut Нік Сторонський продасть частину своїх акцій на суму $500 млн

Засновник Revolut Нік Сторонський продасть частину своїх акцій на суму $500 млн

Засновник і виконавчий директор фінтех-гіганта Revolut Нік Сторонський планує продати частину своїх акцій у компанії на суму $500 млн.

Про це повідомляє Sky News.

За інформацією Sky News, Сторонський, який володіє часткою в компанії вартістю кілька мільярдів доларів, здійснить вторинний продаж акцій у найближчі тижні.

Revolut, що наразі обслуговує понад 40 млн клієнтів, не планує залучати новий капітал в рамках цієї угоди. Проте вторинний продаж акцій приверне значну увагу інвесторів у світовому фінтех-секторі.

Розмір частки, що планує продати Сторонський, залежатиме від оцінки компанії, що зможуть залучити від нових інвесторів. За попередніми даними, Revolut сподівається на оцінку в $40 млрд, з яких кілька мільярдів припадає на частку Сторонського .

Вторинний продаж акцій організовує Morgan Stanley. У червні 2024 року Revolut найняв цю інвестиційну фірму для здійснення угоди, оцінивши компанію принаймні у $33 мільярди, що є мінімальною оцінкою, на яку компанія сподівалася при первинному фінансуванні у 2021 році.

Revolut демонструє значні фінансові успіхи, зокрема рекордний прибуток у розмірі 438 мільйонів фунтів стерлінгів у 2023 році, при доходах, що майже подвоїлися до 1,8 мільярда фунтів стерлінгів. Компанія, заснована у 2015 році, швидко зростала, збільшивши кількість клієнтів з 16,4 мільйонів на момент збору коштів серії E майже три роки тому.

Попри успіхи, Revolut зіштовхнувся з низкою регуляторних викликів, включаючи проблеми з дотриманням вимог. Минулого року компанія опинилася під слідством через підозрілі транзакції, відзначені Національним агентством з питань злочинності.

Revolut також очікує на схвалення банківської ліцензії у Великій Британії вже понад три роки. Нік Сторонський неодноразово критикував затримку у процесі отримання ліцензії, ставлячи під сумнів підхід британських регуляторів.

Серед поточних інвесторів Revolut – Vision Fund SoftBank та Tiger Global. Незважаючи на виклики, інтерес з боку потенційних інвесторів залишається високим. Останнім часом у фінансовому секторі спостерігається значна конкуренція, зокрема з боку таких компаній, як Monzo, який нещодавно закрив раунд фінансування на 500 мільйонів фунтів стерлінгів.

Revolut продовжує розвиватися, пропонуючи своїм 10 000 працівників опціони на акції як частину компенсаційних пакетів. Очікується, що частина з них також зможе скористатися можливістю продати свої акції в рамках вторинної угоди.

Источник материала
loader
loader