Стало відомо, скільки українців змагатиметься за медалі Олімпіади
Стало відомо, скільки українців змагатиметься за медалі Олімпіади

Стало відомо, скільки українців змагатиметься за медалі Олімпіади

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт повідомив скільки спортсменів вибороли ліцензії.

Національний олімпійський комітет України повідомив остаточну кількість спортсменів, які представлятимуть Україну на майбутній Олімпіаді у Парижі.

Як розповів на пресконференції президент НОК Вадим Гутцайт, національна команда буде представлена 140 спортсменами та спортсменками на Іграх-2024 у столиці Франції.

“Загалом на сьогодні ми маємо 124 ліцензії. Це 140 спортсменів і спортсменок, які будуть брати участь в Олімпійських іграх. Вже закінчили ми наш відбір на Олімпійські ігри, Україна остаточно має 124 ліцензії”, – наводить слова Гутцайта .

Зазначимо, що це найменша кількість спортсменів в незалежній історії нашої держави. До цього, найгірший показник був встановлений на попередній літній Олімпіаді у Токіо у 2021 році. До столиці Японії тоді відправились 155 спортсменів.

Президент НОК також повідомив, що Україна буде представлена на Олімпіаді практично в усіх видах спорту, крім ігрових. Водночас він нагадав за історичний успіх збірної з футболу, яка вперше за час незалежності України виступить на ОІ.

Нагадаємо, Ігри-2024 відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

Раніше тренер олімпійської збірної Руслан Ротань розповів, що необхідно українцям для успіху на Олімпіаді.

 



Теги по теме
Президент
Источник материала
loader
loader