ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців ще на рік
ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців ще на рік

ЄС продовжив безкоштовний роумінг для українців ще на рік

Європейська комісія продовжила безкоштовний роумінг для українців в ЄС ще на рік, щоб підтримати біженців з України у спілкуванні під час війни.

Єврокомісія продовжила безкоштовний роумінг для українців в ЄС ще на рік, щоб підтримати біженців з України, повідомила президентка Єврокомісії  Урсула фон дер Ляєн. 

Я вітаю продовження роумінгу між ЄС та Україною ще на один рік.  Під час війни телефонна лінія - це рятувальне коло, що з'єднує людей, які шукають притулку в Європі, з тими, хто залишився на фронті. Ми підтримуємо народ України

- написала Урсула фон дер Ляєн у соцмережі X.

Як йдеться у заяві Єврокомісії, це  вже пʼята пролонгація добровільної угоди між 22 європейськими та 7 нашими операторами  зв'язку для забезпечення біженців з України звʼязком. 

Оператори продовжують пропонувати безкоштовні SIM-карти, безкоштовні міжнародні дзвінки в Україну та пакети, які можна використовувати в країні перебування.

Доповнення 

Також зазначається, що паралельно Україна працює над повним приведенням свого законодавства у відповідність до законодавства ЄС, щоб інтегруватися в зону роумінгу ЄС. Після того як Україна повідомить про своє повне приєднання, що очікується найближчими місяцями, Європейська комісія проведе оцінку відповідності національного законодавства. За умови позитивної оцінки, схваленої державами-членами, а також остаточного рішення Комітету з асоціації ЄС-Україна, Україна стане частиною зони роумінгу ЄС.

Источник материала
loader
loader