База протиракетної оборони НАТО запрацювала у Польщі
База протиракетної оборони НАТО запрацювала у Польщі

База протиракетної оборони НАТО запрацювала у Польщі

Нова американська база протиракетної оборони запрацювала у Польщі. Вона є частиною більшого протиракетного щита НАТО і призначена для виявлення, відстеження і перехоплення балістичних ракет у польоті.

Об'єкт під назвою Aegis Ashore знаходиться у на півночі країни в селі Редзіково біля узбережжя Балтійського моря, зазначено на сайті Північноатлантичного альянсу.

"Балістичні ракети широко використовуються у війні в Україні і на Близькому Сході. Як оборонний Альянс ми не можемо ігнорувати цю зростаючу загрозу. База важливим елементом для виконання основного завдання НАТО ‒ колективної оборони", ‒ сказав генсек Єнс Столтенберг.

Протиракетна оборона НАТО дозволяє виявити ракетну атаку і використовує радіолокаційні дані для наведення перехоплювача на знищення ворожої цілі. База у Польщі може захищати від балістичних ракет малої і середньої дальності.

Ключовими елементами протиракетного щита НАТО є дві американські бази у Польщі і Румунії, де розміщені близько 200 військовослужбоаців, есмінці ВМС США в Іспанії та радар раннього попередження у Туреччині.

Источник материала
loader
loader