До нас приїхав Мадяр — головний суперник Орбана
До нас приїхав Мадяр — головний суперник Орбана

До нас приїхав Мадяр — головний суперник Орбана

Джерело

Лідер угорської опозиційної партії Tisza («Тиса») Петер Мадяр сьогодні, 11 липня, повідомив, що приїхав до Києва.

Він вже побував біля стіни полеглих захисників, яка розташована на мурах Михайлівського собору.

До того Reuters повідомляв, що Мадяр передав допомогу дитячій лікарні Києва, яка постраждала від російських атак. Tisza зібрала близько 15 млн форинтів (понад 41,2 тис. доларів), медичне приладдя та продукти харчування.

«Це було раптове рішення після того, як ми побачили жорстоку російську ракетну атаку», — сказав Мадяр журналістам перед від’їздом до Києва.

Минулого тижня Київ відвідав угорський премє'р Віктор Орбан. Потім він поїхав до Москви, а сьогодні має зустрітись з кандидатом у президенти США Донльдом Трампом у Мар-а-Лаго.

Мадяр прокоментував це турне Орбана так: «Прем’єру дозволено подорожувати світом і вдавати, що він створює мир… Але ми віримо в дії, замість того, щоб тричі літати навколо світу. Ми різні».

Водночас він погоджується з урядом у тому, що поставки зброї в Україну не повинні проходити через Угорщину чи з її допомогою, оскільки це може зробити угорську спільноту в Україні мішенню. Але інші країни мають право постачати Україні зброю.

Название источника
Петер Мадяр
Ссылка на материал
https://www.facebook.com/peter.magyar.102/posts/pfbid025eGEVuwcqF5BS7zYQL58w9fmZANbuAqW5hesq27wZF9MqMNoopmba32SUGNn2nycl
Теги по теме
война Евросоюз Новости политики Венгрия
Источник материала
loader
loader