СБУ викрила диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи Укрзалізниці
СБУ викрила диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи Укрзалізниці

СБУ викрила диверсантів ФСБ, які підпалювали релейні шафи Укрзалізниці

Окрім того, диверсанта ФСБ викрили й у Києві. Чоловік мав підпалити релейну шафу у Києві, а натомість ворог йому обіцяв заплатити 9 тисяч гривень.

Викрили диверсантів, які працювали на ФСБ

СБУ затримала 3 диверсантів російської ФСБ у Харківській та Рівненській областях. Так, зловмисники на замовлення окупантів підпалювали релейні шафи на залізниці. У такий спосіб Росія сподівалася заблокувати рух ешелонів з важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ у напрямку фронту.

У ході слідства стало відомо, що для вчинення злочинів фігуранти використовували легкозаймисті суміші, які завчасно готували за інструкціями російської спецслужби. Так, у Харкові на гарячому затримали 39-річного диверсанта, який збирався підпалити релейну шафу залізничного світлофора. Слідчі встановили, що диверсант – рецидивіст з Одеси, який раніше був у в'язниці за грабіж та замах на умисне вбивство

Ще двоє чоловіків – безробітні мешканці Рівного. Російська спецслужба дистанційно залучила їх до диверсій, помітивши їхню активність у російських телеграм-каналах з легкого й швидкого заробітку грошей. Так, чоловіки працювали у парі – поки один здійснював підпал, то інший знімав це на відео для окупантів.

За підпали окупанти обіцяли грошові винагороди – близько 9 тисячі гривень.

СБУ викрила диверсантів ФСБ – більше в галереї

Про підозру повідомили й 26-річному киянину. Так, підозрюваний отримав замовлення від ФСБ підпалити релейну шафу сигнальної установки поблизу однієї із залізничних станцій у Святошинському районі столиці.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру у вчиненні диверсій в умовах воєнного стану. Нині диверсанти перебувають під вартою – їм загрожує довічне ув'язнення.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader