Байден звернувся до нації щодо замаху на Трампа
Байден звернувся до нації щодо замаху на Трампа

Байден звернувся до нації щодо замаху на Трампа

Байден звернувся до нації щодо замаху на Трампа - Фото 1

Президент США Джо Байден звернувся до нації з приводу замаху на кандидата в президенти Дональда Трампа. Він закликав громадян США вирішувати політичні розбіжності виключно на виборах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію виступу Байдена, яку вів “Голос Америки”.

Байден зауважив, що один з глядачів на мітингу у Пенсильванії загинув тому, що використав своє право на участь у вільних зібраннях, згадав напад на чоловіка колишнього спікера палати представників США Ненсі Пелосі і відзначив, що “в Америці немає місця будь-якому насильству”.

Президент США констатував “глибокі розбіжності” серед американців, які проявилися перед виборами президента. Вибір, який мають зробити громадяни США, “дійсно сформує майбутнє Америки”, але “мати розбіжності – в людській природі”, зауважив він.

“Попри всі розбіжності, жодним чином не потрібно вдаватися до насильства”, – сказав Байден, закликавши “до голосування, а не до насильства”.

Замах на Трампа

Нагадаємо, 13 липня, у Трампа стріляли під час мітингу в штаті Пенсильванія. Він дістав легке вогнепальне поранення.

За даними ФБР, яке керує розслідуванням, на мітингу стріляв 20-річний Томас Метью Крукс. Там кажуть, що нападник діяв один, доказів проблем з психічним здоров’ям не виявлено, мотиви поки не встановлені.

Tweet
Источник материала
loader
loader