Кращі фільми про бокс: Кіно, яке допоможе перемогти
Кращі фільми про бокс: Кіно, яке допоможе перемогти

Кращі фільми про бокс: Кіно, яке допоможе перемогти

Серед усіх видів спорту саме про бокс знято найбільше хітів.  Боксерські стрічки отримували цілу низку «Оскарів» та інших престижних нагород, ставали культовими і досягали вершин у зборах кінопрокату. Саме такі картини ми і зібрали у цьому списку. Та головне, що всі вони надихають своїх глядачів перемагати.

Нокдаун (2005)

Сюжет цього фільму з Расселом Кроу у головній ролі засновано на біографії відомого американського боксера Джеймса Бреддока, який виступав у важкій вазі. Напочатку його професійної кар’єри багато хто пророкував йому стрімкий зліт на вершину боксерських рейтингів. Проте все виявилося не так вже й просто. Кілька прикрих поразок змусили його піти з рингу і перебиватися тимчасовими заробітками, щоби годувати сім’ю. Та одного дня доля підкидає йому шанс знову вдягти боксерські рукавички. І він опиняється перед непростим вибором.

Роккі (1976)

Легендарний фільм із Сильвестром Сталлоне розповідає про завзятого боксера-невдаху Роккі Бальбоа. Він має лише одну пристрасть у своєму житті – криваві бійки на рингу. Він фанатично тренується заради найвищої мети свого життя – поясу чемпіона світу. Однак в житті він просто боксер-аматор, який хапається за несерйозні підробітки і у вільний час виступає у малорейтингових поєдинках. Та одного разу йому пропонують зійтися на рингу зі справжнім чемпіоном Аполло Крідом.

Крід: Спадок Роккі Бальбоа (2015)

Продовження сюжету фільмів про Роккі. На цей раз в центрі історії опиняється син Аполло Кріда, першого серйозного суперника Роккі Бальбоа. Боксерський талант Кріда-молодшого діставсмя йому від батька і щоби добре його розвинути, хлопець відправився до Роккі. Адже тільки Роккі здатен правильно розвинути спортивні здібності хлопця та привести його до чемпіонського поясу. Однак Роккі вже застарий для тренерства і не хоче братися за підготовку Кріда. Тим більше їхнє минуле приховує давню ворожнечу. Головну роль у стрічці виконав один із найяскравіших чорношкірих акторів Голівуду Майкл Б. Джордан.

Крихітка на мільйон доларів (2004)

Найяскравіший фільм про жінку-боксера. Режисером картини виступив легендарний Клінт Іствуд, а головну роль виконала Гіларі Свенк, які вибороли цьому фільму два з чотирьох його «Оскарів». Драматичний сюжет картини розповідає про жінки-боксера Меггі Фітцжералд, яка завзято тренується заради успіху на рингу. Вона звертається по допомогу до літнього тренера, який скептично ставиться до її мрії. Проте з часом починає допомагати Меггі і в результаті отримує в її особі кращого в житті вихованця.

Скажений бик (1980)

Безсмертна класика від Мартіна Скорсезе та Роберта Де Ніро розповідає реальну історію життя боксера Джейка Ламотта. В ХХ сторіччі він вважався королем боксу в середній вазі. Його дуже поважали, коли він виходив на ринг, проте за його межами Джейк поводив себе неадекватно. Публіка аплодувала його гарячому характеру, який спричиняли італійська кров і важке дитинство. Одного разу боксер погодився взяти участь у договірному бою. Проте зговір було розкрито після цього Ламотта зарікся займатися подібним. Він ревнував свою дружино до всіх і кожного. Це в результаті призвело до ще більших проблем, через які він почав частіше програвати на рингу.

Ураган (1999)

Боксер Рубин Картер на прізвисько «Ураган» був реальним претендентом на чемпіонський пояс у середній вазі в 1966 році. Його звинувачують у вбивстві трьох людей в одному з барів Нью-Джерсі і суд виносить вирок у вигляді трьох тюремних строків. Це ставить хрест на його кар’єрі. Проте в ті часи подібні вироки чорношкірим часто були сфабриковані. Тож треба розібратися, чи дійсно Ураган винен у цьому злочині. Головну роль у картині виконав Дензел Вашингтон («Праведник»).

Боєць (2010)

Цілеспрямований боксер Міккі Уорд будь що хоче вибороти пояс чемпіона. Для цього він починає інтенсивні тренування зі своїм братом, який раніше був прославленим боксером, але зламався через наркотики. Однак шлях до мрії дається дуже непросто і після чергового розчарування Міккі впадає в депресію. Повернути бадьорість боксеру допомагає його нова дівчина, в яку він без тями закохується. Невдовзі для Міккі знаходиться новий суперник, проте головний герой уже не впевнений, чи дійсно він хоче продовжувати боксувати. І йому доводиться обирати між кар’єрою та сімейним щастям.

Жіночий бій (2000)

З самого дитинства Діана росла в непростих умовах, які навчили її бути впертою, самостійною та завжди бути готовою постояти за себе. Одного дня вона потрапила до спортзалу, де тренувалися боксери. Побачивши їх, вона одразу зрозуміла, що буде займатися саме цим спортом. Присмак крові і поту змушують Діану бути ще активнішою та рішучою. Поєдинки наповнюють її життя сенсом.

Алі (2000)

Байопік про одного з найвидатніших боксерів Мухаммеда Алі з Уіллом Смітом у головній ролі. Ця картина показала не тільки спортивний шлях боксера, але і його громадянську позицію. Коли американське суспільство проходило через непрості часи расових заворушень і долало кризу військової політики США, Алі завжди був на боці справедливості. Його перемоги на рингу перегукувалися з розширенням прав чорношкірих. На цього боксера рівнялися, його вчинки наповнювали людей надією та силою. Картина отримала дві номінації на «Оскар».

Шульга (2015)

Яскрава спортивна драма, що показує шлях боксера Біллі Гоупа, який чотири роки утримує пояс чемпіона у своїй напівважкій вазі. Особливість його боксерської техніки полягає в тому, що першу половину будь-якого поєдинку він поступається, а після цього, набравшись страшної люті, кидається на противника і вибиває з нього всю душу. Після чергової перемоги дружина вмовляє його зупинити кар’єру і зосередитися на сімейному житті. Та один вечір змінює все, забирає у нього родину і змушує повністю змінитися.

Фільм зібрав цілу низку видатних голлівудських акторів: Джейка Джилленхола, Рейчел Макадамс, Фореста Уітакера репера 50 Cent та інших.

За кров до перемоги (2016)

Пазманський диявол – саме так прозвали молодого амбітного боксера Вінні Пацієнца за його безрозсудний характер. Він активно будує кар’єру успішного спортсмена, поки в один нещасливий день не потрапляє в автокатастрофу. Перші прогнози лікарів – зовсім невтішні: Вінні ніколи більше не стане на ноги. Проте сам спортсмен не згоден коритися обставинам і планує одужати, щоби знову вийти на ринг.

Боксер (1997)

Денні повертається з в’язниці, де провів 13 років. Він не знає, чим зайнятися на свободі, тому вирішує повернутися до справи, яку робив найкраще до ув’язнення – до боксування. Денні опиняється в самому епіцентрі протистояння англійців та ірландців, які жорстоко ворогують у світі спорту. Незважаючи на те, що за вікном 21 сторіччя, ці дві ворогуючі сторони використовують зовсім нецивілізовані методи. Вони влаштовують замовні вибухи, підпали, вбивства тощо. Денні не має жодного бажання знову зв’язуватися з криміналом.

Головну роль у картині виконав Деніел Дей-Льюїс, єдиний в історії актор, що завоював три «Оскари».

Воскресити чемпіона (2007)

Спортивний оглядач, якому не щастить побудувати успішну кар’єру, вічно знаходиться в тіні свого легендарного батька. Проте він усіляко намагається заявити про себе оточуючим. Одного разу він рятує від убивць одного безхатька (Семюел Л. Джексон). Розговорившись із ним, з’ясовується, що той – в колишньому успішний боксер і має прізвисько «Чемпіон». Він планує написати сенсаційну історію цього колишнього спортсмена. Проте заглиблюючись у цю статтю про людину-легенду, він наближається до таємниці, яка може зруйнувати його життя.

Жирне місто (1972)

Стрічка, що відкриває сувору правду про жорстокий світ професійного боксу. Головний герой – боксер, який мав шанси досягти успіху у великому спорті. Однак він втратив цю можливість і нині вимушений працювати на плантаціях. Поруч із ним – боксер Ерні, який тільки-тільки починає свою кар’єру в боксі.

Ну, і в якості бонусу – уривок з легендарного фільму «Вогні великого міста», в якому Чарлі Чаплін провів один із найкумедніших боксерських поєдинків.

Источник материала
loader
loader