Суд закрив справу щодо Трампа та секретних документів
Суд закрив справу щодо Трампа та секретних документів

Суд закрив справу щодо Трампа та секретних документів

Окружний суд в американському штаті Флорида відхилив справу проти колишнього президента США Дональда Трампа щодо зберігання секретних документів у його резиденції.

Про це пише CNN.

Суддя Ейлін Кеннон задовольнила клопотання Трампа про закриття федеральної справи на тій підставі, що призначення Міністерством юстиції спеціального прокурора Джека Сміта порушує статтю Конституції США. За її висновком, призначення спецпрокурора у справі «узурпує» повноваження американського Конгресу.

Кеннон каже, що спеціальний прокурор може знайти спосіб відновити справу стосовно документів, однак поки неясно, чи пройде судовий розгляд нова справа.

Сам експрезидент заявив, що закриття справи щодо секретних документів «має бути лише першим кроком», і закликав закрити інші його справи.

Нагадаємо, на початку липня Трамп просив частково призупинити кримінальну справу про зберігання секретних документів США в його резиденції у Флориді. Раніше суд у США вже відклав винесення вироку експрезидентові у справі виплат порнозірці через його аргументи про президентський імунітет.

А Верховний суд США постановив, що Дональд Трамп може вимагати імунітету від кримінального переслідування за деякі дії, які він вчинив в останні дні свого президентства. Йшлося про справу щодо штурму Капітолія у січні 2021 року.

Источник материала
loader
loader