У Раді представили звіт з моніторингу міжнародної допомоги - ТСК не знайшла порушень
У Раді представили звіт з моніторингу міжнародної допомоги - ТСК не знайшла порушень

У Раді представили звіт з моніторингу міжнародної допомоги - ТСК не знайшла порушень

У Верховній Раді представили результати роботи тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги.

Про це передає Укрінформ вз посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

"Верховною Радою України 16 липня 2024 року прийнято ПостановуВерховної Ради України «Про деякі питання здійснення парламентського контролю з питань отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги під час дії воєнного стану» (реєстр. № 11401), відповідно до якої заслухано звіт Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги", - заявила пресслужба парламенту.

Як зазначається, упродовж роботи роботи ТСК було здійснено аналіз інформації, опрацьовано запити міжнародних партнерів, проведено аналіз законодавства та проведено зустріч з іноземними партнерами щодо міжнародної матеріально-технічної допомоги, яка була надана Україні.

Народна депутатка України, очільниця ТСК з питань моніторингу отримання і використання міжнародної матеріально-технічної допомоги Олександра Устінова підкреслила, що порушень використання допомоги не було виявлено, вдалося домовитися з представниками країн-партнерів про формат та періодичність надання звітів про використання наданої допомоги. "Міжнародні партнери не виявили порушень у використанні наданої нам допомоги та високо оцінили рівень організації заходів контролю за її надходженням, обліком та використанням", - сказала очільниця ТСК.

Як повідомляв Укрінформ, Україна розраховує у цьому році на 38 мільярдів доларів міжнародної допомоги.

Теги по теме
Верховная Рада Деньги Оружие помощь
Источник материала
loader
loader