Підсумки 16.07: Літній час і патронний заводСюжет
Підсумки 16.07: Літній час і патронний заводСюжет

Підсумки 16.07: Літній час і патронний заводСюжет


Верховна Рада скасувала перехід на літній час; В Україні збудують заводи з виробництва патронів і штурмових гвинтівок. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Верховна Рада проголосувала законопроєкт про скасування переходу на літній час. Цього року українці востаннє переведуть стрілки годинників на зимовий час 27/10. Далі ніяких переведень не буде. Закон встановлює в Україні постійний стандарт часу UTC+2 за міжнародною шкалою. Документ ще має підписати президент.

Україна у співпраці з Чехією збудує два нові оборонні підприємства – заводи з виробництва патронів і штурмових гвинтівок. Про це сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль на спільній пресконференції з прем’єром Чехії Петром Фіалою в Празі. Так, за словами Шмигаля, за результатами підписання угоди між чеською Sellier & Bellot і ДП Укроборонсервіс в Україні буде побудовано патронний завод. Друга підписана угода між Ceska Zbrojovka й відповідним українським підприємством передбачає виробництво штурмових гвинтівок Colt CZ Group на території нашої країни.

Українські війська відійшли з селища Кринки на лівому березі Херсонщині. Про це повідомила Українська правда з посиланням на джерела в морській піхоті. За словами військових, це відбулось ще кілька тижнів тому.

В семи регіонах України задіяли аварійні відключення світла через вихід з ладу обладнання на одному з енергооб’єктів. Інцидент на енергооб’єкті стався у ніч проти вівторка. Дефіцит енергії в системі збільшився. Тому до кінця доби діяли чотири черги графіків відключень. Натомість у середу тривалість жорстких відключень зменшиться і складе п’ять годин.

На отриманні хабаря викрито двох прокурорів відділу Офісу генерального прокурора. Вони одержали гроші за прийняття рішення про закриття кримінального провадження. Наразі одного з прокурорів затримано і повідомлено про підозру за статтею про одержання хабара в особливо великому розмірі. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім викритим особам та обрання їм запобіжних заходів.

Президент США Джо Байден заявив про готовність провести ще одні дебати з кандидатом у президенти Дональдом Трампом. “Я буду вести з ним дебати тоді, коли ми домовимося про них. І я погодився на дебати з ним у вересні”, – заявив американський лідер. При цьому Байден додав, що він “на коні”.

Новий склад Європарламенту провів своє перше засідання у Страсбурзі і переобрав Роберту Мецолу на новий термін на посаді президента ЄП. За її кандидатуру проголосували 562 депутатів із 699, які брали участь в голосуванні, 76 бюлетенів були зареєстровані як зіпсовані. Таким чином Роберта Мецола перемогла у першому ж турі абсолютною більшістю.

У базі сайту Миротворець зʼявився профайл народної депутатки, заступниці голови комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Мар’яни Безуглої. Як зазначається, нардепка свідомо дискредитувала органи державної влади та управління України, а також “умисно дискредитувала і деморалізувала ЗСУ”.



Теги по теме
Джо Байден Европарламент
Источник материала
loader
loader