Коноплянка завершив кар'єру футболіста
Коноплянка завершив кар'єру футболіста

Коноплянка завершив кар'єру футболіста

Ексвінгер «Дніпра», «Шахтаря» та збірної України Євген Коноплянка офіційно оголосив про завершення кар’єри.

Про це футболіст повідомив в Instagram, передає Укрінформ.

«Футбол для мене - більше ніж просто гра, більше ніж просто спорт чи змагання. Це більша частина мене, як людини, особистості та професіонала. Я дуже люблю цю гру та ціную кожен момент, який мені довелося пережити, перебуваючи на футбольному полі. Але сьогодні я маю повідомити вам, що прийняв рішення завершити професійну кар’єру. Тому дякую всім, хто пройшов зі мною цей шлях, всім, хто поділяв зі мною радість перемог і печалі поразок, всіх, хто стежив за мною і підтримував на полі і поза ним», - написав футболіст.

Коноплянка також повідомив, що займеться роботою у двох напрямках. Євген став засновником кіберспортивної організації kONO.ECF, а також відкрив скаутську агенцію спільно з Романом Зозулею.

Нагадаємо, із січня цього року Євген залишався без клубу. Українець залишив румунський «Клуж», за який зіграв у чотирьох матчах минулого сезону, провівши на полі сумарно менше ніж годину.

За свою кар’єру Євгеній також виступав у «Дніпрі», «Севільї», «Шальке», «Шахтарі» та «Краковії». Коноплянка зіграв 87 ігор за збірну України, забивши 21 м'яч. Вінгер брав участь на Євро-2012 та Євро-2016, носив капітанську пов’язку «синьо-жовтих».

З «Дніпром» хавбек виходив у фінал Ліги Європи (2014/15), із «Севільєю» - тріумфував у Лізі Європи-2015/16. Сезон 2017/18 приніс Євгену срібні медалі німецької Бундесліги. У сезоні-2019/20 Коноплянка став чемпіоном України у складі «Шахтаря».

Фото: УАФ.

Теги по теме
футбол
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader