У Польщі збудували базу для понад тисячі американських військових
У Польщі збудували базу для понад тисячі американських військових

У Польщі збудували базу для понад тисячі американських військових

У Свєнтошуві на південному заході Польщі завершено будівництво бази для розміщення 1,2 тис. американських військових разом з технікою.

Як повідомив бригадний генерал Даріуш Мендрала, база призначатиметься для тимчасового розміщення військ союзників під час навчань, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“База також використовуватиметься для швидкого накопичення й передачі військових поставок, підготовки бойової техніки перед переміщенням у зону тактичного збору”, - зазначив генерал Мендрала.

За його словами, американські військові дислокуватимуться у Свєнтошуві на ротаційній основі.

Польський генерал зазначив, що в цьому місці буде змога прийняти 1,2 тис. військових разом з військовою технікою, розмістити 130 наметів, зокрема 110 - для особового складу. Крім того, в цьому місці буде великий простір для розміщення колісної та гусеничної військової техніки.

Він висловив сподівання, що цей центр активно використовуватимуть американські війська, а в разі потреби і польська армія.

Як повідомляв Укрінформ, торік на танкодромі у Свєнтошуві навички управляти танками Leopard 2 набували українські танкісти.

Фото: PAP/Lech Muszyński

Теги по теме
США Польща
Источник материала
loader
loader