Німеччина та ЄС профінансували закупівлю спецавто для перевезення маломобільних людей в Україні
Німеччина та ЄС профінансували закупівлю спецавто для перевезення маломобільних людей в Україні

Німеччина та ЄС профінансували закупівлю спецавто для перевезення маломобільних людей в Україні

Громади Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської областей отримали 16 спеціалізованих автомобілів «Соціального таксі» для перевезення маломобільних людей.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі німецької федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

“Запровадження послуги "Соціальне таксі" сприятиме усуненню бар’єрів і створенню інклюзивного середовища для всіх мешканців громад. В Україні зростає кількість ветеранів та цивільних, які зазнали травмувань унаслідок бойових дій, тому створення безбар'єрного середовища є важливим завданням територіальних громад і держави в цілому”, - йдеться у повідомленні.

У компанії уточнили, що автомобілі закуплені за фінансування уряду Німеччинита Європейського Союзу у межах "Спеціальної програми підтримки України /EU4ResilientRegions". Церемонія передачі відбулася у Києві за участі представників Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Представництва ЄС в Україні, компанії GIZ та місцевих громад.

"Проєкт соціального таксі розроблений з урахуванням особливих потреб вразливих категорій громадян України в партнерських громадах поблизу лінії зіткнення. Ми сподіваємося, що він допоможе громадянам краще долати труднощі, спричинені війною. Чим стійкішим буде населення України, тим краще країна зможе протистояти російській агресії, відновитися та відбудовуватися після неї", - наголосив Мартін Брайтмаєр, заступник керівника відділу співробітництва Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні.

За його словами, спеціалізовані автомобілі також можуть бути використані для евакуації маломобільних людей.

Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні Штефан Шльойнінг зауважив, що передача "Соціальних таксі" є частиною спеціальної програми з посилення стійкості регіональних громад в Україні, і відповідає ширшій меті ЄС щодо підтримки інклюзивного суспільства.

“Ці автівки допоможуть покращити доступ до базових адміністративних, соціальних та медичних послуг для маломобільних людей», - зазначив Штефан Шльойнінг, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні.

Загалом закуплено 31 спеціалізований автомобіль для громад в 9 областях України, з них 16 вже передані громадам під час офіційної церемонії у Києві, решта буде передана громадам до кінця липня 2024 року.

Як повідомлялося, Ощадбанк та німецька урядова компанія міжнародного співробітництва GIZ домовились про надання банку допомоги, спрямованої на розширення доступу мікро-, малого та середнього бізнесу (ММСБ) до фінансових послуг.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH надає підтримку Україні з 1993 року. У 2009 році компанія відкрила офіс у Києві та активно працює в усіх регіонах України.

Фото: Представництво Європейського Союзу в Україні

Теги по теме
Евросоюз Германия
Источник материала
loader
loader