У КМДА пояснили рішення суду три роки тому щодо атракціону, де стався обрив тросу
У КМДА пояснили рішення суду три роки тому щодо атракціону, де стався обрив тросу

У КМДА пояснили рішення суду три роки тому щодо атракціону, де стався обрив тросу

Рішення суду три роки тому у справі щодо атракціону, де у неділю стався обрив тросу,  врахувало наявність з боку учасника конкурсу необхідних дозвільних документів, що стосуються його діяльності.

Про це Київська міська державна адміністрація повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Сам атракціон на той момент ще не існував як такий. Рішенням Господарського суду м. Києва від 02.12.2021 року, залишеним у силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.2022 року та Верховного суду від 14.09.2022 року, у задоволенні позову органів прокуратури було відмовлено. Рішення суду в цій справі врахувало наявність з боку учасника конкурсу необхідних дозвільних документів, що стосуються його діяльності", - заявили у КМДА.

Там також додали, що прокуратура тоді оскаржувала результати інвестиційного конкурсу стосовно компанії-переможця та відповідне розпорядження КМДА від 11.01.2021 року.

У КМДА наполягають, що проєктну документацію повинен був розробити переможець конкурсу. На основі цієї документації він мав отримати у профільних державних органах і відомствах відповідні дозвільні документи, як це встановлено чинним законодавством.

"І саме в частині дотримання цих вимог і правил має ретельно розібратися слідство", – вважають у держадміністрації.

Водночас у КМДА наголосили, що влада Києва співпрацюватиме зі слідством у цій справі  заради справедливого результату розслідування і недопущення таких випадків у майбутньому, й додали, що розраховують на справедливе та чесне розслідування трагічного випадку, який стався на цьому об'єкті.

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня у Києві стався обрив тросу на атракціоні, де на той момент перебувала людина. Слідчі порушили справу за двома статтями Кримінального кодексу України, серед яких - службова недбалість, що спричинила загибель людини.

Київська міська прокуратура заявила, що ще у 2021 році намагалася зупинити роботу цього атракціону.

Фото: Національна поліція

Теги по теме
Киев Прокуратура КГГА
Источник материала
loader
loader