Євросоюз продовжив санкції проти Росії: про які обмеження йдеться
Євросоюз продовжив санкції проти Росії: про які обмеження йдеться

Євросоюз продовжив санкції проти Росії: про які обмеження йдеться

Європейський Союз продовжив санкційні обмеження проти Російської Федерації за її вторгнення в Україну ще на 6 місяців – до 31 січня 2025 року.

Як повідомляється в пресрелізі Ради ЄС, перші санкції було введено ще 2014 року, проте після лютого 2022 року вони були значно розширені через повномасштабну війну РФ проти України.

Входить до пакету санкцій:

– обмеження на торгівлю, фінанси, технології та товари подвійного призначення;

– заборона на імпорт або передачу морським транспортом сирої нафти та певних нафтопродуктів із Росії до ЄС;

- де SWIFT для кількох російських банків;

– призупинення мовлення та ліцензій на мовлення в ЄС кількох підтримуваних Кремлем дезінформаційних засобів масової інформації.

Крім того, Євросоюз вжив заходів, щоб завадити країні-агресорці оминати обмеження.

"Поки незаконні дії Російської Федерації продовжують порушувати заборону на застосування сили, яка є серйозним порушенням зобов'язань з міжнародного права, доцільно зберігати в силі всі заходи, введені ЄС, і вживати додаткових заходів, якщо це необхідно", - наголосили в Раді ЄС.

Санкції проти Росії

Як повідомляв УНІАН, 24 червня Рада Євросоюзу затвердила 14-й пакет санкцій проти Росії. Нові обмеження націлені на важливі сектори російської економіки, таких як енергетика, фінанси та торгівля, та ускладнюють обхід обмежень ЄС.

Віце-президент Київської школи економіки Еліна Рибакова вважає, що Захід уже ввів проти Російської Федерації болючі санкції. Йдеться про обмеження проти тіньового флоту, яким Москва перевозить нафту.

За її словами, РФ витратила на тіньовий флот до 10 мільярдів доларів, а через санкції ці суди можуть стати нікому непотрібними.

Источник материала
loader
loader