СКУ оголосив масштабну кампанію TheLastOlympics напередодні Олімпіади-2024
СКУ оголосив масштабну кампанію TheLastOlympics напередодні Олімпіади-2024

СКУ оголосив масштабну кампанію TheLastOlympics напередодні Олімпіади-2024

Світовий конгрес українців разом з Українсько-американською координаційною Радою, Міністерством молоді та спорту України та за підтримки Офісу Президента України започатковує кампанію #TheLastOlympics напередодні початку літньої Олімпіади-2024 у Парижі.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі СКУ.

Зауважується, що мета #TheLastOlympics – привернути увагу світової громадськості до посилення авторитарних режимів і загрози для вільних демократичних держав з чітким повідомленням, якщо сьогодні не підтримати Україну – ця Олімпіада може стати останньою, а олімпійський вогонь буде затьмарений полум’ям наступної світової війни.  

«Учасники кампанії, атлети олімпіад різних поколінь та молоді спортсмени, рефлексують на тему цінності олімпійського духу, чесних змагань і заслуженої перемоги, а також проводять паралелі до Другої світової війни. Починаючи 1936 року в Німеччині по 1948 рік у Великій Британії – Олімпійські ігри не проводилися протягом 12 років», – пояснили у конгресі.   

«Це не лише Україна, весь світ у вогні», – наголошує у відео #TheLastOlympics австралійська бобслеїстка, учасниця Олімпіади 2006 в Турині, Кайлі Рід.  

Кампанію також підтримала американська акторка українського походження Іванна Сахно, відома за роллю у вебсеріалі «Зоряні війни: Асока». 

«Пам’ятаючи про темні часи Другої світової війни, коли Олімпійські ігри були призупинені, ви наші спортсмени стоїте тут, щоб показати світу що історія не має права повторитись. Олімпійський вогонь, що горить сьогодні це не просто Символ, це полум’я свободи, яке ви несете, долаючи темряву. Тож нехай ці Ігри стануть не лише святом спорту, але і святом людської гідності та єдності проти тиранії та агресії. Хай прибуде з вами сила! Слава Україні!», – звернулася до олімпійців Іванна.

Президент СКУ Павло Ґрод заявив, що якщо цивілізований світ дозволить Росії завоювати Україну, «ми можемо бути впевнені, що Росія та інші імперіалістичні держави продовжуватимуть використовувати військову силу для реалізації своїх спотворених історичних амбіцій. Перемога над Росією в Україні запобіжить глобальній війні». 

У СКУ додали, що історія показує, що у випадку, коли політика стосується всього світу, спорт не може бути «поза політикою». Ігнорування проблеми не допоможе уникнути світової війни, так само як пишна Одімпіада в Німеччині 1936 не врятувала світ від розв’язання Другої світової.  

«На сьогодні Україна є головною силою, яка захищає світ від поширення військової агресії та стримує армії неодиктаторських режимів. Як і напередодні Другої світової війни, диктатори намагаються легітимувати агресію через присутність своїх представників на заходах, які віками тому створювалися задля становлення та підтримки миру. Ми бажаємо незламним українським спортсменам найвищих здобутків на Олімпіаді, а Україні та світові найшвидшої перемоги у війні», – сказав Микита Сафроненко, старший віцепрезидент Українсько-американської координаційної  Ради.  

Детальнішу інформацію про кампанію, а також про вбитих Росією 488 українських атлетів, можна знайти на сторінці проєкту.

Інформаційними партнерами проєкту також виступили Saint Javelin та українське телебачення Kontakt у Торонто.   

Нагадаємо, у травні СКУ закликав підтримати українських спортсменів на літніх Олімпійських іграх у Парижі та долучитися до інформаційної кампанії. 

Раніше у травні очільники СКУ провели розмову з президентом Національного олімпійського комітету Вадимом Гутцайтом про те, як світове українство може підтримати українських атлетів на літніх Олімпійських іграх у Парижі, які триватимуть з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Фото: Shutterstock/kovop

Источник материала
loader
loader