На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову
На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову

На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову

Служба безпеки України затримала в Миколаївській області російську агентку, яка наводила вогонь ворожої артилерії по місту Очаків та його морській акваторії.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Згідно з повідомленням, затриманою є жителька Очакова – ідейна прихильниця «рашизму».

Встановлено, що жінка входила до мережі інформаторів блогера-зрадника Сергія Лебедєва на прізвисько «Лохматий», який переховується в тимчасово окупованому Донецьку та працює на Федеральну службу безпеки РФ. Від початку повномасштабної війни СБУ викрила в різних регіонах України щонайменше 20 його спільників.

На Миколаївщині викрили агентку ФСБ, яка коригувала удари по Очакову - Фото 1

Комунікацію з «Лохматим» фігурантка підтримувала через його телеграм-бот. Туди вона відправляла геолокації підрозділів Збройних сил України, які обороняють портове місто.

Для уточнення розвідданих «Лохматий» особисто виходив на свою поплічницю через месенджер.

Після проведення комплексних заходів для убезпечення позицій українських захисників співробітники СБУ затримали зловмисницю у її власному помешканні.

У ході слідства з'ясовано, що Лебедєв дистанційно залучив жінку до співпраці через її активність у прокремлівських телеграм-каналах.

Для виконання ворожих завдань фігурантка обходила місто та його прилеглі території, де приховано фіксувала локації Сил оборони. Зібрані відомості вона відображала у вигляді позначок на електронних картах і відправляла їх «Лохматому».

Під час обшуку правоохоронці вилучили в затриманої два мобільні телефони й ноутбук, які вона використовувала у злочинній діяльності.

Зловмисниці оголосили підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України – несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

Підозрювана перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, днями СБУ затримала російського інформатора, який наводив керовані авіаційні бомби на бойові позиції Сил оборони в Донецькій області.

Теги по теме
СБУ
Источник материала
loader
loader