Нетаньягу - про досягнення угоди з ХАМАСом: Дух ворога починає ламатися
Нетаньягу - про досягнення угоди з ХАМАСом: Дух ворога починає ламатися

Нетаньягу - про досягнення угоди з ХАМАСом: Дух ворога починає ламатися

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що угода з ХАМАСом про тимчасове припинення вогню і звільнення заручників «дозріває».

Як повідомляє Bloomberg, про це він заявив у Вашингтоні, передає Укрінформ.

За словами Нетаньягу, перспективи повернення всіх заручників покращуються «з тієї простої причини, що ми чинимо дуже сильний тиск на ХАМАС». «Ми бачимо певні зміни, і я думаю, що ці зміни будуть посилюватися», - додав він.

Прем'єр-міністр переконаний, що продовження атак на підтримуване Іраном ісламістське угруповання деморалізує ХАМАС і наближає прийняття угоди.

«Дух ворога починає ламатися», - вважає Нетаньягу.

За його словами, угода про припинення вогню реалізуватиметься у «кілька етапів».

«Однак я вірю, що ми зможемо просувати угоду і залишити в наших руках важелі впливу, щоб домогтися звільнення інших (заручників - ред.)», - додав ізраїльський прем’єр-міністр.

Це перша закордонна поїздка прем'єр-міністра Ізраїлю за останні майже 9 місяців.

Зустріч Нетаньягу з президентом США Джо Байденом запланована на четвер, тобто на три дні пізніше, ніж передбачалося, оскільки глава Білого дому перебував на самоізоляції через коронавірус.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників.

У листопаді під час тижневого перемир'я між Ізраїлемі ХАМАСом було звільнено 105 заручників в обмін на 240 палестинських ув'язнених.

На цей час ізраїльські військові підтвердили смерть 44 із 116 заручників, які залишаються у полоні ХАМАСу.

У червні президент США Джо Байден оприлюднив триетапний план Ізраїлю та підтриманий Штатами щодо припинення вогню в секторі Газа та звільнення заручників.

Фото: Amir Levy/Getty Images

Теги по теме
Израиль
Источник материала
loader
loader