Путін шукає перепочинку, – колишній співробітник КДБ припустив задум диктатора
Путін шукає перепочинку, – колишній співробітник КДБ припустив задум диктатора

Путін шукає перепочинку, – колишній співробітник КДБ припустив задум диктатора

Таку думку висловив в етері 24 Каналу колишній співробітник КДБ і Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Жирнов, зазначивши, що спроби наступу російської армії не мають жаданих Путіним успіхів, а втрати російської армії – численні.

В окупантів велика проблема з живою силою

Жирнов зауважив, що з обох боків, і в Росії, і в Україні, є потреба у поповненні військових підрозділів, ба більше – є проблема з забезпеченням солдатів озброєнням, амуніцією. Однак в російській армії вона в декілька разів більше, бо вона обрала нині тактику наступальних дій.

"Путін шукає перемир'я, перепочинку для того, щоб накопичити сили й засоби. В нього нічого не виходить з наступом. Він розуміє, що навіть вкладення грошей не приносить результату. Військові швидко не робляться, тому Росія не хоче відпускати тих, кого вже мобілізувала. З початку 2024 року орієнтовно 180 тисяч російських солдатів загинули або отримали поранення. В Росії є потенціал замінити цих людей, але це не так просто зробити. Їх всіх треба одягнути, взути, навчити", – озвучив Жирнов.

Колишній співробітник КДБ підсумував, що заяви про можливість мирних перемовинпрозвучали з обох боків (України й Росії) й неодноразово. Це може свідчити про те, що певні відпрацювання в цьому напрямку вже проводяться.

За добу станом на 23 липня втратиособового складу противника орієнтовно склали 1220 осіб. Згідно з даними Міноборони Британії, загалом Росія втратила вбитими та пораненими понад 70 тисяч осіб особового складу за останні 2 місяці. Зростання втрат відображає відкриття Росією нового фронту на Харківщині за умови збереження попереднього темпу наступальних операцій уздовж лінії фронту.

Теги по теме
Владимир Зеленский Владимир Путин
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader