Фестиваль Atlas United зібрав ₴100 мільйонів на потреби ЗСУ
Фестиваль Atlas United зібрав ₴100 мільйонів на потреби ЗСУ

Фестиваль Atlas United зібрав ₴100 мільйонів на потреби ЗСУ

На музичному фестивалі Atlas United 2024 зібрали 100 млн грн на потреби української армії.

Про це Укрінформу повідомили організатори фестивалю.

«Задля стомільйонного збору на потреби ЗСУ зібрались такі зірки сцени, як: солістка нідерландського гурту Within Temptation Шерон ден Адель, українські виконавці Артем Пивоваров, Onuka, Mélovin, гурти «Бумбокс», «Жадан і Собаки», «Без Обмежень», Курган & Agregat, «ТНМК», «Друга Ріка» та багато інших», - розповіли організатори найбільшої музичної події літа, яка відбувалася у Києві 19-21 липня.

Планується половину зібраних в рамках фестивалю коштів направити на придбання роботизованих платформ через United24, іншу - на забезпечення Збройних сил України дронами, зокрема на Харківському напрямку.

Також організатори заходу разом з благодійним фондом Good Donation влаштували збір на користь постраждалої внаслідок ракетної атаки дитячої лікарні «Охматдит».

Всього на шести сценах Atlas United 2024 виступили 100 артистів різних жанрів та форматів задля підтримки військових та медиків. Захід відвідали понад 63 тисячі глядачів, серед яких 2538 людей з інвалідністю, для яких було побудовано спеціальну VIP зону.

Свої локації в паркінгу мали бойові підрозділи, зокрема Третя окрема штурмова бригада, бригада НГУ «Азов» та бригада НГУ «Хартія», Тактична група «Реванш» ГУР МО. У їхніх зонах були дрони, такмед, оснащення і листівки з інформацією про підрозділ. Цивільних запрошували потренуватись на симуляторах FPV-дронів.

Як повідомлялося, Atlas (до 2022 року – Atlas Weekend) — один з найбільших музичних фестивалів України. Заснований у 2015 році. Проходив щороку в Києві у першій половині липня в Національному експоцентрі України (ВДНГ). Цьогорічний фестиваль був перший від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Фото: Телеграм/ATLAS UNITED 2024

Теги по теме
Вооруженные силы Украины Деньги музыка Фестиваль
Источник материала
loader
loader