«Україна готова вести переговори з РФ». Підсумки переговорів Кулеби в Китаї
«Україна готова вести переговори з РФ». Підсумки переговорів Кулеби в Китаї

«Україна готова вести переговори з РФ». Підсумки переговорів Кулеби в Китаї

Україна готова вести переговори з російською стороною, одак лише за умови, що це буде чесний діалог. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з китайським колегою Ван І в Гуанчжоу.

Головною темою обговорення глав МЗС двох країн стало припинення російської агресії та можлива роль Китаю в досягненні миру.

«Переговори мають бути раціональними та мати практичне значення, бути спрямованими на досягнення справедливого та міцного миру», – цитує слова Кулеби представниця МЗС КНР Мао Нін.

Кулеба висловив переконання, що справедливий мир в Україні відповідає стратегічним інтересам Китаю, а роль КНР як глобальної сили світу є важливою.

Український міністр також розповів китайському колезі про результати Саміту миру та кроки щодо впровадження Формули миру. В МЗС Китаю тим часом зазначають, що КНР і Україна «мають розглядати та планувати двосторонні відносини у довгостроковій перспективі».

Зокрема, після переговорів МЗС Китаю заявило, що мають намір розширити імпорт зерна з України. Ван І зазначив, що останніми роками Пекін є найбільшим торговим партнером Києва та найбільшим експортером сільськогосподарської продукції.

«Китай продовжить розширювати імпорт зерна з України та спільно підтримувати безперебійні логістичні канали та міжнародну продовольчу безпеку», – пообіцяв Ван І.

За даними Reuters, переговори глав МЗС України та Китаю тривали понад три години та були «дуже глибокими і конкретними».

Источник материала
loader
loader