У трьох районах Київщини планують встановити 19 когенераційних установок
У трьох районах Київщини планують встановити 19 когенераційних установок

У трьох районах Київщини планують встановити 19 когенераційних установок

У Київській області у межах підвищення енергонезалежності встановлять 19 когенераційних установок у трьох районах.

Відповідні меморандуми підписали Київська обласна військова адміністрація, шість територіальних громад та інвестори, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ОВА.

«Йдеться про 19 когенераційних установок загальною потужністю понад 50 МВт. Вони будуть встановлені на обʼєктах з централізованим теплопостачанням у 8 населених пунктах Вишгородського, Бучанського та Броварського районів. Установки дозволять взимку забезпечити людей електроенергією та теплом», – розповів після підписання меморандумів голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Потужність установок - від 1 до 35 МВт. Кравченко доручив облгазу та ДТЕК не зволікати з реалізацією проєктів.

«З нашого боку також жодних бюрократичних перепон. Монтаж має відбутися у найкоротші терміни. Бо це про нормальні умови життя для мешканців Київщини. Попри постійні атаки ворога», – сказав Кравченко.

Голова ОВА наголосив, що децентралізація енергетики – це те, що зменшить вразливість енергетичних обʼєктів та забезпечить енергетичну безпеку.

Він додав, що потреби громад у когенераційних установках значні. Тому Київська ОВА продовжує пошук інвесторів для реалізації енергоефективних проєктів.

Як повідомлялося, у червні в Україні спростили приєднання когенераційних установок до тепломереж.

Фото ілюстративне із сайту: viessmann.ua

Источник материала
loader
loader