Яким може бути "мирний план" Трампа для України: ексдержсекретар республіканця розкрив
Яким може бути "мирний план" Трампа для України: ексдержсекретар республіканця розкрив

Яким може бути "мирний план" Трампа для України: ексдержсекретар республіканця розкрив

Оприлюднений план передбачає збільшення військової допомоги нашій державі та її членство в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі. Помпео переконує, що наразі немає "жодних доказів" того, що Трамп у разі перемоги схилятиме Україну до капітуляції.

Яким може бути "мирний план" Трампа

Помпео вважає, що через "слабкість адміністрації Джо Байдена" наша держава опинилась "зі зруйнованими містами, сотнями тисяч убитих, мільйонами біженців і без засобів для перемоги". На думку колишнього державного секретаря США, "план успіху" для України від, ймовірно, майбутньої адміністрації Трампа полягатиме у наступному:

  • розкрити енергетичний потенціал США, відновити зв'язки з Саудівською Аравією та Ізраїлем і працювати разом проти Ірану;
  • запровадити реальні санкції проти Росії, зокрема скасування виключень для російських банків, якщо їхні операції пов'язані з видобутком енергоносіїв – найважливішим джерелом доходів для військової машини Кремля;
  • нарощувати американську оборонну промисловість і зобов’язати союзників у НАТО витрачати не менше 3% ВВП на оборону;
  • створити програму "ленд-лізу" для України на 500 мільярдів доларів, яка передбачає взяття військової допомоги в борг, а не безоплатно;
  • зняти всі обмеження на типи озброєнь, які Україна може отримати та використовувати.

Згідно з таким "мирним планом" також відбувається демілітаризація Криму, Україна відновлюється коштом заморожених активів Росії та якнайшвидше вступає до НАТО і ЄС, а Альянс створює фонд для озброєння Києва на 100 мільярдів доларів, де частка Сполучених Штатів становить 20%.

Ці кроки дозволять пану Трампу встановити умови угоди. Війна припиняється негайно. Україна розбудовує значні оборонні сили, щоб Росія більше ніколи не нападала. Ніхто не визнає російську окупацію та анексію українських територій,
– каже Помпео.

За його словами, якщо Росія виконає ці умови, Захід поступово скасує санкції. Вони будуть повністю зняті, як тільки Україна стане членом Північноатлантичного альянсу і Євросоюзу. Він стверджує, що ці кроки, а не "напівзаходи адміністрації Байдена", допоможуть закінчити війну.

Ексдержсекретар США переконаний, що дії Трампа встановлять міцний мир, забезпечать Європі тягар його підтримання та відновлять свободу і безпеку на континенті. Водночас чинний кандидат у президенти раніше заявляв, що хоче завершити війну в Україні "за 24 години".

Нагадаємо, нещодавно Дональд Трамп заявив, що Путін не напав би на Українуз двох причин. На думку республіканця, перше це те, що за свого президентства він підтримував ціни на нафту та газ низькими. Другою причиною вторгнення Трамп назвав вихід з Афганістану.

Теги по теме
США Дональд Трамп
Источник материала
loader
loader