У Раді планують спростити розгляд євроінтеграційних законів
У Раді планують спростити розгляд євроінтеграційних законів

У Раді планують спростити розгляд євроінтеграційних законів

У Верховній Раді України напрацьовують законопроєкт, що передбачає розгляд законодавчих ініціатив, необхідних для вступу у Європейський Союз, за скороченою процедурою.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у інтерв’ю в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Сьогодні в парламенті готується законопроєкт, щоб усі ці (євроінтеграційні - ред.) законодавчі ініціативи, які вносяться у парламент, проходили за скороченою процедурою, так званою «фаст трек», - поінформував він.

За його словами, даний законопроєкт значно пришвидшить ухвалення великої кількості законодавчих ініціатив, що необхідні для вступу Української держави вЄС.

«Нам потрібно зрозуміти, що кожне таке рішення наближає Україну до Європейського Союзу та відповідає національним інтересам держави, що є дуже важливим», - наголосив він.

Спікер українського парламенту заявив, що під час вступу і виконання своїх зобов'язань перед міжнародними партнерами держава має також відстоювати свої національні інтереси, зокрема у сфері аграрного сектору.

Як повідомляв Укрінформ, офіційні переговори про вступ України до Євросоюзу розпочалися 25 червня 2024 року. Це передостання і найскладніша стадія євроінтеграції.

Переговори проводяться за 35 різними розділами (так званими "главами"), які охоплюють різні сфери, такі як економіка, права людини, екологія, юстиція тощо. У кожному розділі ЄС і Україна обговорюють, як українські закони, політики і стандарти можуть бути приведені у відповідність до стандартів ЄС.

Після того як кожний розділ обговорений і Україна виконає необхідні вимоги, розділ вважається "закритим".

Теги по теме
Верховная Рада Евросоюз
Источник материала
loader
loader