На Житомирщині вирощують 75% всього українського хмелю; за цим показником область є лідером в державі.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Житомирська ОВА.
«Житомирщина залишається головним виробником хмелю в Україні, маючи 75% усіх площ хмеленасаджень країни. В Житомирі розташований єдиний в Україні завод, сертифікований за міжнародними стандартами, з виробництва гранул хмелю», - ідеться у повідомленні.
Зазначається, що вирощуванням хмелю в області займаються 13 господарств, які працюють у Бердичівському, Житомирському та Коростенському районах.
За прогнозами, валове виробництво хмелю цьогоріч очікується на рівні, не меншому ніж у 2023 році. Тоді зібрали 390 т цієї культури.
Як повідомлялося, на Житомирщині плодово-ягідну продукцію вирощують у 44 господарствах, з них 17 - займаються лохиною.
Фото: Вікіпедія