У Польщі популярного телеведучого відсторонили від коментування Олімпіади
У Польщі популярного телеведучого відсторонили від коментування Олімпіади

У Польщі популярного телеведучого відсторонили від коментування Олімпіади

Польський державний телеканал TVP відсторонив від коментування Олімпіади популярного телеведучого Пшемислава Бабяжа, який під час церемонії відкриття у Парижі частину перформансу організаторів назвав «комуністичним баченням світу».

Про це йдеться в офіційному повідомленні TVP.

«Повідомляємо, що після скандальних слів Пшемислава Бабяжа він відсторонений від виконання службових обов’язків і не коментуватиме змагання під час Олімпійських ігор», - повідомив у пресрелізі телеканал TVP.

У ньому підкреслюється, що взаєморозуміння, толерантність, примирення – це не лише основні олімпійські ідеї, «але також основа стандартів, якими керується нове польське телебачення».

«Не може бути згоди на їх порушення», - підкреслив телеканал.

Польські політики назвали рішення телеканалу надмірним і занадто жорстким. Зокрема, президент Польщі Анджей Дуда з цього приводу наголосив, що ніхто не повинен забороняти ведучому висловлювати свою точку зору з приводу мистецької акції.

Бабяж під час виконання пісні Джона Леннона «Imagine» на відкритті Олімпіади заявив, що, на жаль, зараз запанувало «бачення комунізму», оскільки сучасний світ хочуть показувати без націй і релігій.

Загалом у програмі Ігор - 32 види спорту, в яких 329 комплектів нагород розіграють 10 500 спортсменів.

Олімпіада-2024 триватиме до 11 серпня. Україну представляють 140 атлетів, які змагаються у 23 видах спорту.

Источник материала
loader
loader