Депутати Івано-Франківська вимагають від Ради заборонити УПЦ МП
Депутати Івано-Франківська вимагають від Ради заборонити УПЦ МП

Депутати Івано-Франківська вимагають від Ради заборонити УПЦ МП

Депутати Івано-Франківської міської ради вимагають від Верховної Ради заборонити діяльність УПЦ МП і проголосувати за відповідний законопроєкт у цілому.

Про це йдеться у зверненні Івано-Франківської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука та голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України з вимогою розглянути в другому читанні та проголосувати за законопроєкт № 8371 «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій»… Заборона діяльності московського патріархату є необхідною для захисту українського суспільства від зовнішнього впливу та загроз, які він несе», - зазначають у зверненні депутати міської ради Івано-Франківська.

Народні обранці переконані, що це питання є нагальним і принциповим у сфері національної безпеки.

«Московський патріархат, маючи тісні зв'язки з російським урядом і спецслужбами, десятиліттями використовується як інструмент впливу на внутрішні справи нашої країни. Через пропаганду та дезінформацію, які поширюються його представниками, створюється небезпека дестабілізації суспільства та підриву державного суверенітету», - переконані місцеві обранці.

Вони закликали народних обранців об'єднатися навколо цієї ініціативи та підтримати зусилля, спрямовані на захист країни від зовнішніх загроз.

«В умовах складної політичної ситуації, деякі депутати використовують свій мандат для захисту і просування інтересів держави-агресора. Такі дії, зокрема, і виражаються у саботажі законопроєктів, які спрямовані на захист національних інтересів України. Імена таких осіб має знати вся країна. Це стане також боротьбою і проти внутрішньої п’ятої колони», - переконані франківські обранці.

Як повідомляв Укрінформ, законопроєкт про заборону УПЦ МП розглянуть на найближчому засіданні Ради.

Теги по теме
Верховная Рада УПЦ МП Ивано-Франковск
Источник материала
loader
loader