Хмельницький отримає 44 тролейбуси українського виробництва
Хмельницький отримає 44 тролейбуси українського виробництва

Хмельницький отримає 44 тролейбуси українського виробництва

Днями у Хмельницькій міськраді відбулося підписання угоди між КП «Електротранс» та переможцями тендеру на постачання нових тролейбусів за кошти ЄБРР – підприємствами «Чернігівський автозавод» та «Політехносервіс». Європейський банк реконструкції та розвитку виділив для цього 10,6 млн. євро, ще 4,45 млн. євро – грантові угоди з ЄС.

Згідно з тендером, Хмельницький має отримати протягом 62 тижнів 42 нових тролейбуси: 34 од. із звичайним автономним ходом 2 км та ще 8 од. – зі збільшеним до 20 км. Перші п’ять машин прибудуть уже до кінця року. Оскільки переможці запропонували ціну нижчу за очікувану, то в результаті за виділені кошти буде придбано на два тролейбуси більше – тобто 44 од. Тролейбуси будуть повністю з низькою підлогою, з кондиціонерами для пасажирів та водія, з повним відеоконтролем, інформаційною системою та USB-роз’ємами в салоні. Про це повідомив мер Хмельницького Олександр Симчишин.

Хмельницький отримає 44 тролейбуси українського виробництва - Фото 1

Що ж до тролейбусів, то ймовірно йдеться про 12-метрову модель Т122. Зазначимо, що Чернігівський автозавод наприкінці минулого року анонсував розробку нових варіантів цієї машини – з тяговим приводом від «Політехносервіс» (м. Бровари). Це стандартна модель Т12240 Барвінок, а також Т12230 Е-Барвінок – з динамічною підзарядкою і автономним ходом до 20 км.

Хмельницький отримає 44 тролейбуси українського виробництва - Фото 2

Хмельницький отримає 44 тролейбуси українського виробництва - Фото 3

Источник материала
loader
loader