Це повинна знати кожна господиня: що не можна готувати на Спаса
Це повинна знати кожна господиня: що не можна готувати на Спаса

Це повинна знати кожна господиня: що не можна готувати на Спаса

Головний атрибут цього свята – яблука, тому часто свято називають Яблуневий Спас, повідомляє 24 Канал. Саме тому вітаються усі страви з цим інгредієнтом, але їсти яблука можна лише після освячення у храмі.

Це обмеження стосується й інших фруктів, які зазвичай освячують в кошику разом з яблуками. Це можуть бути виноград, сливи, груші та персики.

Також потрібно пам'ятати, що триває Успенський піст, тому є обмеження на ряд продуктів. Зокрема, не можна вживати молочні продукти, сир та м'ясо.

Звісно, будь-яке свято варто відзначати чимось смачненьким, тож на Спаса головними акцентами є риба та пісні страви. А його яскравим доповненням є пироги та інші смаколики з яблук.

До речі, наші предки вірили, що в цей день не можна їсти яблука наодинці, бо це може спричинити нещастя. Тож святкувати краще у колі рідних та близьких людей, час з якими є таким важливим у нашому житті.

Источник материала
loader
loader